Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İlhan Selçuk'un ölüm haberi ile ilgili duygu ve düşüncelerim...

İlhan Selçuk'un ölüm haberi ile ilgili duygu ve düşüncelerim...
 

Handan ve İlhan Selçuk'un Muğla Evi...


İlhan ağabeyin ölüm haberi bugün aldığım içinde bulunduğumuz şehitlerin haberlerinin arasında aynı görüşler doğrultusunda birbirine karışan ulusal ve evrensel bir duygu ve haber. 

Bu haber beklenmeyen bir ölüm haberi miydi? Hayır. İlhan ağabeyin bu süreçteki sağlık haberleri ile ilgili yaşamsal süreci ve gerçeği bildiğim bir süreçti. 

Ancak bu süreci, onun aydınlık yüzü, o “pencere”den seslenişi, o sesindeki evrensel görüş ve insan sıcaklığı ile anımsadığım İlhan Selçuk’un o sağlık sürecindeki duygularımı, bu duygularım ile dimdik ve sade, böylesine inançla tuttuğum, sağlık haberlerini sorduğum bir süreçti, geçirdiğim.

İlhan ağabey bir Muğla sevdalısı idi. Muğla’da evi vardı. Eski Muğla evi alıp restore ettirmişti. O evde anıları ve izleri kaldı. Hani ya şu uygarlıkların beşiği Karia’da. Tarihi Saburhane’de.. 

Saburhane meydanında kahveler vardır. Sokaklarından dağılırsınız hemen meydana yakındır İlhan ağabeyin aldığı, bu ev. Eski Muğla evi. Kuzulu kapısından içeriye girer, “pencere”den bakar, yazardı, İlhan ağabey. O daha az kalıyordu burada. Ancak üç gün. 

Eşi rahmetli Handan abla(Selçuk) o daha çok kalırdı severdi burayı. İstanbul’un sıkışıklığından olsa gerek. Kaçar gelirdi. İliklerine dek işleyen candan Muğla’ya… Handan abla; “Nabide birlikte kahve içelim, sonra birlikte çarşıya çıkalım “ , derdi. Ne çok insan canlısıydılar… 

İlhan ağabey Akyaka’yla betimlenmişti. Bu güzel Akyaka mimarisinin hakim olduğu yerde. Turkuaz renkli sular, kıyıları yalar, o ırmaklarında geceleri kurbağalar gevezelik eder, koyları her gün yeni bir melodiyi mırıldanır . Akyaka’dan hala o sesini duyar gibiyim tatlı bir esintiyle. 

Kendisini yakından tanıma şansını bulduğum sevgili ağabeyim İlhan Selçuk Onu sonsuza, sevgiyle, kalbimizle, gönlümüzce, duygularımız ve düşüncelerimiz ile ışıklar içinde uğurluyoruz. Sevenleri ile…

Başta Cumhuriyetin temsilcisi Cumhuriyet Gazetesi ailesine, dostlarına, okurlarına, ona inananlara, yazar kadrosuna, meslektaşlarına, sevenlerine, hiç yanı başından ayrılmayan kız kardeşine başsağlığı diliyorum. 

O günler Cumhuriyetin sarsıntılar geçirdiği 90’lı yıllar İlhan Selçuk’un sarsılmaz dimdik duruşu ile sarsılmaz ilkelerin bugünlere, yarınlara güçle taşındığı aydınlığın ve barışın, sevginin özel tohumlarını ektiği bu yerde Cumhuriyet’te Onu sevgiyle uğurluyoruz… 

O düşünceleriyle yaşayacak... 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..