Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İlim, İrfan görecek!

İlim, İrfan görecek!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


İrfan Töreci. 10 çocuklu bir ailenin oğlu. 19 yaşında bir delikanlı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşıyor. 5 yaşındayken elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybetmiş. Kolunu kaybetmesinin tek nedeni elektrik çarpması değil, asıl nedeni götürüldüğü hastanede doktor olmaması. İlçedeki doktorsuzluk nedeniyle o günden bugüne bir engelli olarak hayatını sürdürüyor.

İrfan Töreci ve ailesi geçimlerini hayvancılıkla sağlıyorlar. Genç kardeşimiz de çocukluğundan bu yana çobanlık yapıyor. Aynı zamanda da okuyor.

İrfan, ilköğrenimini Adaklı köyü ve Yüksekova ilçesinde gördü. Son derece başarılı bir öğrenciydi. Yüksekova Süper Lisesi'ni bitirdi ve ÖSS'ye girdi. Öğrenci Seçme Sınavı'nı yüksek puanla kazandı. ÖSS Türkiye başarı sıralamasında sonlarda bulunan Hakkari'den, Türkiye üniversiteleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'ne bir öğrenci gidecek. Gidecek fakat; bir engel var. O engel İrfan'ın engeli değil. O engel maddi imkansızlık. Yardımsever Türk insanı İrfan'a sahip çıkarsa çok başarılı bir doktorumuz olacak. Ve öyle de oluyor. Duyarlı vatandaşlarımız İrfan Töreci'ye sahip çıkıyor.

İrfan, azmi ve başarısıyla tüm insanlara örnek oluyor. İstendiğinde her şeyin başarılabileceğini, istendiğinde tüm engellerin aşılabileceğini bizlere gösteriyor. İrfan kardeşimiz, para içinde yüzen, para ile oynayan, bir eli yağda, bir eli balda olan, tüm imkanlara rağmen okumayan gençlerimize örnek olsun; sağlıklı olduğu halde yakınan, ellerini faydasız işer için kullananlara örnek olsun; maddi imkansızlıkları bahane edip, hiçbir şey yapmadan, çalışmadan oturup bekleyen, "armut piş, ağzıma düş" diyenlere örnek olsun.

İrfan Töreci'nin azminin devam edeceğini biliyorum. Başarılarının devam etmesini diliyorum. Sayın İrfan Töreci'ye sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Tebrikler İrfan.

Genç Osman

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..