Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İlim ve bilim arası

İlim ve bilim arası
 

İLMİN KALDIRILMASI
Resulullah buyurdular ki;
Allah ilmi verdikten sonra, insanların kalbinden söküp almaz. Fakat ulemayı ruhunu kabzetmek suretiyle alır. Ulema kabzedilir. Öyle ki tek bir alim kalmaz. Halk da cahilleri kendine reis yapar. Bunlara meselalar sorulur, onlar da ilme dayanmaksızın fetva verirler. Böylece hem kendilerini hem de başalarını delalete atarlar.

VERA NEDİR?
Zerre kadar vera bin miskal oruç ve namazdan daha hayırlıdır. (Hasan Basri)
Allah C.C Musa a.s ye mukarreblerin bana yaklaşması Vera ile olur. Buyurmuçtur. Bir gramlık hakkı sahibine vermek Allah katında 600 hac kabulunden (bazılarına göre de 70 )Hacden daha üstündür.demişlerdir. (Ebu Hureyre)
Kıyamet günü Allahü Teala nın celisleri onunla sohbet edenler, zühd ve Vera sahipleridir.
ZÜHD; Dünya ve dünya nimetlerine ve dünyayı isteyenlere kıymet vermemektir.
TAKVA; Haramlardan ve mekruhlardan kaçınmaktır.
VERA YA GELİNCE… ŞÜPHELİLERİ TERKETMEKTİR…!
Ey İslamım diyen ve nüfusunda dini İslam yazan kul ….
Bunun anlamını bilmiyormusun? Biliyorsan nasıl hem içerim şarabı hem de bilirim adabı dersin? Böyle diyorsan sen YALANDASIN. Yazık ki kandırdığın kişi sadece KENDİNSİN..! İşe kendinden başla, başkalarının ayıbından önce kendini vicdanınla sına… Unutma haramdan bir kuruşu sahibine vermek, sadaka olarak verilen bin kuruştan kıymetlidir. Dilediğin kadar imaret yaptır.
Abdullah bin İbn-i Mübarek in Şamda Hadis-i Şerif yazarken kalemi kırılmış, kullandıktan sonra kalemi sahibine vermek üzere bir kalem almış. Ve hadis-i Şerifleri yazma işini bitirdikten sonra acele ile ödünç aldığını unutup Merv e dönmüş. Orada kalemi görünce kullanmak için aldığını hatırlamış ve geri Şam a dönerek kalemini vermiş .
Ey batakçılar, kimden ne koparsam kar sayanlar bu en küçük örnek…. Gelelim kapsama alnı geniş olanına… Kim oluyoruzda Allah'ın arzını sahiplenip onun bunun diye bölüyonuz.?Soruyorum ben şimdi
MAL SAHİBİ… MÜLK SAHİBİ… HANİ BUNUN İLK SAHİBİ…?
DÜNYA KAYGISI KALBİ KARARTIR… AHİRET KAYGISI İSE AĞARTIR..! O zaman seçim senin..

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..