Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İlimlerini sattılar, cıgaraya taktılar

İlimlerini sattılar, cıgaraya taktılar
 

Sigaranın dumanına taktılar, insanları bulutlara saldılar, ayaklarını yere değdirmez oldular gerçekleri görüp-düşünmesinler diye.

İlaç ve GIDA Sanayi TIP DÜNYASINI SATIN ALDI. AYNI ZAMANDA PEKÇOK MEDYA PATRONUNUDA...

- Hatırlarsanız ASPİRİN'i yasakladılar, zararlı diye. Aspirinin yerini tutacak o kadar çok ilaç sürüldü ve üzerine o kadar fahiş fiyatlar yapıştırıldı ki... Parsayı topladılar 10 yıl boyunca. Şimdi 'Aaaaaa, yanlış yapmışız; aspirin çok yararlı ve yerini tutacak ilaç yok, ' diyebiliyorlar ve serbest bırakıldı 10 seneden sonra.

- Tereyağ yasaktı düne kadar. Nedenine gelince yağ oranı çok düşük piyasa sürecekleri sütlerin tüketilmesi için. Hâlâ pek çok insan pastörize sütlerin üzerindeki yağ oranına bakar ve yağı az olanı alır. Çünkü beyinlerine işlendi tereyağın zararlı (!) olduğu. İyi de vitrinlerde aynı sür şirketlerinin tereyağları da satıldı. (Anlayan burada ne demek istediğimi sanırım anladı.)

- Yumurta da zararlıydı. Şimdi diyorlar, 'Aaaa, yanlış araştırma, haftada en az beş tane tüketmeli insan.' İyi de bunu bu zamana kadar söylemeyi beklerken KÜÇÜK YUMURTA ÜRETİCİLERİ ortadan kayboldu ve onların yerini Tıp Adamlarını satın alan, kapitalizmi kurallarına (!) uygun oynayan şirketler aldı.

-Şimdiii, KADINLAR BİRER RUJ, ERKEK ARKADAŞLAR DA BİRER TEBEŞİR ALSINLAR ELİNE ve (tavanınızda bi sinek var arkadaş, sen tam onun olduğu yere) tavana çizsinler bir çizgi... Parantez içinde de: (-YÜKSEL ÖNAÇAN- dediydi 17.10.08) yazsınlar.

Sigara, o kadar gerçek dışı suçlamalarla karşı karşıya geldi ki tarihte... DEDİLER, 'FİRAVUN'U KİMSE SIÇAR BİLMİYORMUŞ. BİR GEZİNTİ SIRASINDA SIÇAĞI GELMİŞ. (Çok mu kaba oluyor? ..) Oracığa etmiş. Öyle pis bi koku kiiii, hemen üzerini altın bir kapla örtmüşler. Daha sonra altın tabağı kaldırıp, almışlar ki…

Aaaaaaa, O DA NE! .. TÜTÜN...'

Yani tütün Firavun'un dışkısından meydana gelmiş.

'İyi de bu dedi-koduyu niye yapmışlar, .....' diye dudak bükenleriniz var, biliyorum. Mesela sen rumuzu 'Zilleri Takmadan Oynamaz' olan arkadaşım. Cevaplayım:
'Millet o zaman haşhaş üretiyoooooooo, ve de afyonla kafa buluyoooo! Rekabet. Kapitalist sistem o zaman da vardı.

Gelelim günümüzdeki sigaranın ne canavar olduğu konusundaki iddialara. İddiaları hepiniz biliyorsunuz. Sebebine gelinceee...

Bakınız şu son yıllarda tüm dünyadaki sigara karşıtı kampanyalara... Bu kampanya az para ile mi döner?

Ve de bakınız satılan haplara, ilaçlara, jikletlere, terapi, hipnoz salonlarına...
Ve de bakınız, sorup-araştırınız. Kanser hastaları o kadar çoğaldı ve bunların arasında sigara içmeyen %60'ların üzerinde.

İlaç Sanayi, burada da işlevini yapıyor; sömürüyor sizi sağlığınızla korkutarak.

Tıp dünyası adını bilemedikleri, koyamadıkları 50'nin üzerinde mikrop ve bakteri buldular. Bunların karşısında çaresizler. Suçu 'CIGARA'ya yüklemekte bir sakınca görmüyorlar.

Zavallı cıgaram, daha ne iftiralara maruz kalacak, kim bilebilir...

Ben ayrıksı ve geçimsiz birisiyim. İyisi mi siz beni aranıza almayınız; aldıysanız bile sebep bile göstermeden iki tekme atınız, kovalayınız.

Ama kovalamadan önce aşağıya yorumunuzu yapınız lütfen; doğru muyum yoksa yanlış mı?

Saygı öncelikli sevgiler.

Yüksel Önaçan

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..