Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İlişkilerde cinsel özleme süresi

İlişkilerde cinsel özleme süresi
 

Acıkmadan yemek yiyebiliyor musun? Arzuların da acıkması gerekir. Anlaştığın biri var ve istersen günde 5 defa birlikte olabilirsin. Gençsen yorgunluk da önemli değil. Doğru yapılmayan bir şey insana mutluluk vermez. Üstelik ilişkiden ve partnerinden de soğursun.

Aslında herkes için geçerli standart ve zorunlu cinsel ilişki süresi belirlense. Örneğin bir defa beraber olduğunuz zaman bir sonraki birliktelik için bir haftalık sürenin geçmesi gerektiği tıp uzmanları tarafından ideal ilişki süresi olarak açıklansa. Yediğin zaten aynı akide şekeri. E bir de bunu her gün yersen evliliğin üzerinden daha 10 yıl bile geçmeden partnerine ilgin kaybolur.

Üstelik ülkemizde cinsel eğitim olmadığı için çoğumuz beraberliklerimizi olağanüstü kılacak, bizleri zevkten uçuracak cinsel çeşitlilik ve fanteziler konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Birçok karı/ya da koca için cinsel ilişki karılık ya da kocalık görevi, eşime karşı ayıp olmasın, yazık o da insan, onun da canı var gibi cinsel hayatın doğasına aykırı alelade önemsiz bir şey. Önem vermezsen önemsiz olur. Önemsiz olursa zevk almazsın. Şimdi açık konuşalım evlenmenin yarı nedeni cinselliktir. Ve eşinizle/partnerinizle gireceğiniz doğru ilişki mutluluğunuzu kat be kat artırır.

E şimdi böyleyken mantıksız nedenlerle ve bilinçsizlik yüzünden hayatın bu olağan üstü zevkinden neden mahrum oluyorsunuz? Unutmayın yanlış cinsel ilişki insanı mutsuz da eder.

Herkes eşiyle partneriyle cinsel hayat yaşıyordur ama bakalım onu mutlu eden şekilde mi? İspata gerek yok, sık yapılan cinsel ilişki zevk vermiyor. Cinsel ilişki için şu an, şu zamanda, şu kadar arayla gibi bir sınırlama olamaz elbette. Ama her saniye her dakika cinselliği düşünmek de insanı manyak yapar. Bu, koştuktan sonra dinlenmek için geçmesi gereken süre değildir; zevk torbalarının dolması gerekir.

İşte, sana ne, insanlar bilirler neyi ne zaman, nasıl yapacaklarını şeklinde itiraz olabilir ama boş laf tabi; çünkü bu doğru değil. Eğer cinsel ilişkilerimizde yanlışlıklar olmasa bazı kocalar evde gül gibi karısını bırakıp başka kadınlara niye gitsinler. Ayrıca kadınların aldatmasında da ilişkiden mutsuzluk en önemli neden bence.

Bırakın siz skor manyaklarının beş postasını filan da bu işten olabildiğince tat almaya bakın. İki beraberliğinizin arasında makul ve mantıklı bir süre olmalıdır. Cinselliği özlemelisiniz. Partnerinizi özlemelisiniz. Ve bu sürede kafanızda beraber olacağınız an ve kişi ile ilgili cinsel fanteziler biriktirmelisiniz. Öküz gibi yat kalk, ertesi gün tekrar. Bu cinsellik değil ki.

Her gün, günde üç kere, haftada bir, iki haftada bir… Hepsi mümkün ama hangisi mantıklı, hangisinde daha çok mutlu olursunuz? “İnsanlar kendileri ayarlarlar” Saçma. İnsanlar ne biliyorlar ki neyi ayarlayacaklar. Genel olarak herkes için geçerli haftada bir kez cinsel ilişkiye girmek mantıklı görünüyor. Hatta eşlerin ortak karar vermeleri halinde özel zaman ayrılmış zifaf gibi beraberlikler için iki haftada bir düşünülebilinir. Bunun dışında insanların ben cinsel ilişkiden zevk alacaklarına inanmıyorum.

Elbette bu süreli beraberlikler eşlerde yetersizlik şüphesi uyandırabilir veya bilinmesi duyulması halinde ağızlarda sakız olabilir ve azgınlar sabırsız olup bu süreyi delmek için yanlış yollara girebilirler ama sonuçta da güneşin güneş gibi doğması lazımdır; yoksa karanlıkta kalırız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..