Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İlişkilerde Uzaklık..

26.02.2019

Çift ilişkisinde arada mesafeler varsa, ya üzerinde durulmayan veya tek taraflı sorun olarak görülen, her iki tarafı da yıpratan bir durumdur.

Bir tarafın bu konuyla ilgili olarak ruhsal ve bedensel sorunlar yaşamasına veya çocukların ruh, beden ve zihin gelişimlerinde çeşitli sorunlara neden olabilir.

Kendini aileden izole ederek, sadece otorite kurarak aileyi veya ilişkiyi yöneten taraf bir süre sonra kendini dışlanmış da hissedebiliyor.

Çünkü bir şekilde ailedeki bu sorun baba otoriter ise, anneye gidiyor. Baba tüm olup bitenleri en son duyuyor.

Anne bu durumlardan ve eşinin uzaklığından, iletişim kurmamasından dolayı hem kendi mutsuz oluyor hem de aile içinde görünen veya gizli bir huzursuzluk oluşuyor.

Örneğin; sessizce yemek yeme. Otomatiğe bağlanan konuşma tarzları.

Eşlerden birinin çok sorumluluk alması, diğerinin kendini televizyon, telefon, internet gibi başka yöne doğru yönlendirmesi. Böylece ilişki sorunlarının kartopu gibi gittikçe büyümesine neden olabiliyor.

Ne zaman ki, bir tarafta bedensel ve ruhsal bir rahatsızlık ortaya çıktığında veya durum katlanamaz hal aldığında o zaman, uzman bir kişinin yardımına ihtiyaç duyabiliyorlar.

Evlilik ve çift ilişkisinde olması gereken yakınlık ilişkinin dinamikleri açısından çok kıymetlidir.

Örneğin; çiftlerin cinsel yakınlık hissetmeleri, konuşabilmeleri istek ve taleplerini rahat bir şekilde dile getirmeleri çok kıymetlidir.

Fiziksel yakınlık, dokunmak, sarılmak gibi ihtiyaçların karşılıklı olarak red edilmeden, müdahale edilmeden gerçekleşmesi demektir.
Duygusal empatik yakınlık, karşılıklı olarak birbirini anlayabilmek, sezebilmek, kavrayabilmek sadece empatiyi kendi açısından yapmayıp karşı taraf için de yapabilmektir. Çünkü anlama çabası enerji emek ve çaba gerektirir.

Operasyonel yakınlık, dediğimiz çiftlerin özellikle birlikte yaptıkları aktiviteler, hoşça vakit geçirmek, bir filme gitmek, bir kitabı tartışmak, bir sorunları olduğunda karşılıklı konuşabilme, becerilerinin olması çok kıymetlidir.

Böylece çiftin daha mutlu, doyumlu bir ilişki yaşamasına yol açar.

Kafanızda belirlediğiniz iyi eş, güzel, yakışıklı, yetenekli eş modelinden vazgeçin.

Siz bu kararı evlenmeden önce verdiniz. Peki, eşinizin mevcut yönleri ile daha mutlu olabilmek, birbirinize karşılıklı fırsatlar vermek, bazen flörtleşmek size nasıl kapıları açacak.

Eşinize öncelikle saygı duyun ve bu saygı sevgiyle yoğrulsun. Birey olarak kabul etmek gerekiyor. Birey olarak kabul ettikten sonra ortak sorumlulukları almak. Ben değil “biz” olabilmek. Fakat bunu sürekli karşı taraftan beklemeden kendine dönüp bak ve sor ben kendimde neleri değiştirip, ilişkimizi daha güçlendirebilirim.

Kısaca her şey bizim bakış açımızda ve elimizde.

Belgin turan'la başka neler mümkün.

e-mail: belginturan.official@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..