Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkilerde yaş farkı, yaşlı denilenin yaşayacak ve yaşatacak gücü kalmamışsa önemlidir

İlişkilerde yaş farkı, yaşlı denilenin yaşayacak ve yaşatacak gücü kalmamışsa önemlidir
 

Kişi kaç yaşında olursa olsun yaşayacak ve yaşatacak gücü varsa kendisinden genç insanlarla belirli ölçülerde ilişki içinde olabilir.

Bunun kararını kendileri verecektir.

21 yaş altının bedenen hazır olmadığı ve ayrıca bilinçli tercih yapamayacağı, en önemlisi de genç insanların birey olmadan önce (21 yaşına değmeden önce) masumiyetlerinin koruma altında olması gerektiği gibi mantıklı nedenlerle böyle bir ilişkiye uygun olmadığı düşünülür.

Ha yapabilirler mi? Yapabilirler ama kendileri açısından uygun olmaz.

İleri yaştakinin ise sadece bedenen yeterlilik durumuna bakılır.

“Babası yaşında” yaklaşımı cehalettir… Kimseyi ilgilendirmez. Seçen de seçilen de aklı başında insanlardır.

Mutlaka karşılıklı olarak istemek/seçmek ve seçilmek olmalı. Bunun dışındaki durumlar genç olan için de yaşlı olan için de sapıklıktır.

Genç ile yaşlı insanlar dost, arkadaş, sevgili olabilir hatta evlenebilirler; bunun şartı başta da söylediğimiz gibi yaşlı denilenin yaşayacak ve yaşatacak gücü varsa.

Birbirlerinden istedikleri/bekledikleri şeyler onlarda yoksa bırakın yaş farkını aynı yaştaki kadınla erkek bile ilişki yaşayamaz.

Kişinin yaşayacak ve yaşatacak gücü varsa kaç yaşında olduğuna bakılmaz. Bu güç yatak gücüdür, diğer hiçbir şey değildir.

Bu tür durumlara ahlaki açıdan uygunsuz bakmanın hiçbir anlamı yoktur. Çünkü birey olmuş kişi (21 yaşından gün almış sağlıklı özgür kişi) kendini mutlu edecek argümanları seçme hakkına sahiptir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..