Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '16

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkilere dair

İlişkilere dair
 

 

İlişkilere dair yapılan bazı araştırmalar kadın ve erkek psikolojisinin ilişkiye nasıl yansıdığına dair ipuçları veriyor. 

* Fiziksel temas aşkın etkisini %70 oranında arttırıyor, birbirlerine dokunan, öpen çiftler birbirlerine git gide daha fazla âşık oluyor.

* Birlikte gülebilmek serotonin hormonunu yükseltiyor ve karşı tarafla görünmez bir bağ oluşmasına neden oluyor.

* Hem kadınlar, hem de erkekler kendilerini güldüren, esprilerini anlayan kişileri daha çekici buluyorlar.

* Erkeklerin sadece %12’lik bir bölümü dış güzelliğin bir kadının espri anlayışından, zekâsından ve tatlı davranışlarından daha önemli olduğunu söylüyor. Bu üç özellik erkeklerin %75’inden fazlasına daha çekici geliyor.

* Erkekler rahat mizaçlı, kendilerini yanında rahat hissedebilecekleri kadınlara daha fazla bağlanıyor.

* Kadınlar ise erkekte otorite görmek istiyor, çekindikleri erkeklere daha fazla âşık oluyorlar.

* Kadınlar kendilerini sahiplenen, koruyan ve bunu gösteren erkekleri daha erkeksi ve seksi buluyor.

* Erkekler koşullar ne olursa olsun, kendilerine herkesin içinde cinsel içerikli bir hareket yapacak kadar kendine güvenen kadınları daha cazibeli buluyor ve bu tip kadınlara daha fazla âşık oluyorlar.

* Erkekler sanılanın aksine sakin, sessiz ve kendi isteklerine boyun eğen kadınları değil cesur ve gerektiğinde rest çekip, ilişkiyi bitirecek kadar korkusuz kadınlara hayran oluyor ve böylesi cesur kadınları bırakmak istemiyorlar.

* Kadınlar moralleri bozukken, bir problem yaşarken onlar için çözüm üreten, kontrolü ele alan erkeklere körü körüne bağlanabiliyorlar.

* Erkekler imkansız buldukları, ulaşamadıkları aşkları daha fazla gözlerinde büyütüyor ve unutulmaz kılıyorlar.

* Erkekler yanlarında prenses istiyorlar, hastabakıcı değil, erkeklerin bir çoğu kendilerine yardım etmeye çalışan boğucu kadınları itici buluyor.

* Erkekler de en az kadınlar kadar iltifatlar ve beğenilme ile motive oluyorlar, kendilerini fiziksel olarak beğenen ve yücelten kadınlara aşık oluyorlar.

* Kadınlar kendileri için özel bir şey yapılmasından, sürprizlerden ve küçük hediyelerden tahrik oluyorlar ve böyle erkekleri başkalarının sevgilisi olsa da elde etmek istiyorlar.

* Erkekler takdir edilmek konusunda çok hassaslar, takdir gördüklerinde daha iyisini yapmaya uğraşıyorlar.

* Kadınlar arkadaşları tarafından onaylanan erkeklere ilgi duyuyorlar fakat erkekler arkadaşlarını etkileyen kadınlara hayranlık ve aşk besliyorlar.

* Erkekler ve kadınlar makul oranda kıskanılmaktan keyif alıyorlar ve kıskançlığını gösterebilen kişilerden etkileniyorlar.

* Kadınlar ve erkekler başkalarının sevgililerinden etkileniyorlar, her 5 uzun süreli ilişkinin 1’i çiftlerin biri ya da ikisi başka bir ilişki içindeyken başlıyor.

* Erkekler ve kadınlar’ın %60’ı kendilerini terk eden kişileri en çok sevdiklerini iddia ediyorlar .

* Kadınların %80’i yani tanıdıkları erkekler ile ilgili araştırma yapıyor, erkeklerin ise %10’u.

* Erkekler yatakta rahat davranan, kendisini tahrik edebilen kadınlardan çok etkileniyorlar, erkekler için aşkın %80’i seks.

* Kadınlar için şefkat seksten daha önemli ve vazgeçilmez.

* Erkekler sevdikleri kadını aldatsalar da bırakmak istemiyorlar. Aldatan kadınların ise %90’ı ilişkilerini bitiriyorlar.

Yaşam kalitenizi ve mutluluğunuzu artırmak, hayatınızda yeni olasılıklara yer açmak ve daha detaylı bilgi almak isterseniz, koçluk öngörüşmesi için bana nilgunaktas@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz :) 

 

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, Eğitmen

www.aysenilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com

 
 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..