Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '08

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkilere Meze Olmak

İlişkilere Meze Olmak
 

Tıkanmış İlişkiler


İlişkilere meze olmak nedir? Bitme sürecine girmiş, fakat gerek kız gerek erkek tarafından bir türlü ayrılık kararı alınamayan, sadece birbirlerine alıştıkları için devam eden ilişkiler vardır. İşte uzatmalar oynanan belki uzatmalar sonunda evlilik kararı alınacak belki kaybeden olunacak o zor uzatma dakikaları. Burada uzatmaları geçirmek için sakatlanma bahanesiyle yerde yatılır.

Bizler nasıl meze oluruz? Bizler derken çiftin arkadaşları oluyoruz. Mesela bir ortamda oturuyoruz. Erkek arkadaşımıza uzatmaları oynadığı kız arkadaşından telefon geldi. Konuşacak konu sıkıntısı çeken jönümüz maksat konuşmak olsun diyerek lafı masadaki arkadaşlarına getiriyor:

-Hayatım işte arkadaşlarla oturuyoruz. Bu cümle sıkıcı bir geyik muhabbetinin başladığını belirtir. Bu söze karşıdan sivrisinek sesi modunda duyulan kızın sorusu gelir:

-Kim kim var?

-İşte hayatım, Sercan var, Özcan var, Tamer var ha ha ha … Bu sırada siz elinizle “ben yokum” tarzında işaret yaparken arkadaşınız bu hareketi görse bile görmemezlikten gelerek adınızı söyler.

İşte telefon sohbeti farklı bir eksene doğru yönelme eğilimi gösterir. Çünkü çiftimiz son günlerde birbirlerinden çok sıkıldıklarını, ilişkilerinin eskisi gibi heyecanlı olmadığını, konuşacak tüm sözlerin bittiğini itiraf etmektense, erkek masadaki arkadaşlarını meze yaparak telefon konuşmasını idare eder.

-Ne yapıyor Sercan?

-Sercan ne yapsın gazetesini okuyor, oğlum şunu masada bari okuma ha ha ha… Ayda yılda bir toplanıyoruz onda da gazete okuyorsun, yuh olsun sana. İşte hayatım Sercan hep böyle, değişmeyecek bu çocuk ha ha ha… Sercan içinden “ya sabır” çeker. Zoraki sırıtır. Sonra masadaki diğer arkadaşlara sıra gelir:

-Özcan iki dakka sus oğlum be, şurda yengenle konuşuyoruz ha ha ha…

-Hayatım ne yapıyor Özcan? Kızdırmasın beni hi hi hi!

-Özcan işte bu hayatım, şurda konuşmadan duramaz. Kaç aylık doğduysa artık! O sırada Özcan da tıplı Sercan gibi zoraki sırıtır selam söyler.

-Peki hayatım Tamer ne yapıyor?

-Tamer de bol bol tıkınıyor hayatım. Tamer az ye oğlum patlayacaksın ha ha ha…

Masadaki herkes sıkıcı ilişkiye alakaları olmasa bile meze olmuştur. Bu ilişkiye meze olmak çok sıkıcı bir durumdur. Daha önce defalarca meze olmuşluğum var. Bir nevi atlama tahtası gibi hissediyor insan kendini. Bu tür konuşmalarda tek suçumuz o an masada oturmaktır. Israrla burada olmadığımızı belirtsek bile zoraki sohbet malzemesi oluruz. Arkadaşımızın eline ne geçer derseniz, işte ilişkiyi bugün de devam ettirme başarısı göstermiştir. Yarına Allah kerim, bulur başka malzeme.

Bu aşama ilişkilerin kırılma noktalarıdır. Eğer o an evlilik kararı alırlarsa ilişkilerini kurtarabilirler yoksa ilişkileri tıkanmaya başlamıştır ve ayrılık yakındır.

Bir de bu tür ilişkilerde, beklenen sonu geciktirmek için başka fedakarlıklar yapılır. Çift en yakın arkadaşlarından birini feda eder. Feda etmek için basit bir sebep gereklidir. Örneğin arkadaşınızla onun kız arkadaşı hakkında sohbet ederken “Abi bu kız iyi, güzel, hoş da çok duygusal” gibi bir laf etseniz, bu laf ilerde ilişki tıkanmaya başladığında kullanılır. Yakın arkadaşınız gider kız arkadaşına bu lafı iletir. Tabi biraz farklı iletir, duygusal yerine sulugöz gibi ifade kullanır. Böylelikle kızı size karşı kıllandırır. Tam ilişkileri dağılma sürecindeyken tekrar kendilerini toplarlar. Artık ortak bir hedefleri vardır, size karşı düşmanlık. Sizi defterden silerler, güya yakın arkadaşınızın mutluluğunu istemiyor, kıskanıyor gibi hissederler. Oysa onlar da farkındadırlar aslında, monotonlaşan ilişkileri için buharlı trene iki kürek daha kömür atmışlardır hepsi bu.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...