Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkilerin gücü= paylaşımların açıları

İlişkilerin gücü= paylaşımların açıları
 

Bilinç açıları paylaşımların gücünü belirler


Her bir birlikteliğin arkadaşlığın diyaloğun; gücünün, direncinin, keyfinin tarafların ortak paydalarına olan pozisyon açılarına bağlı olduğunu gözlüyorum.

Bir evlilik düşünün temel konularda 0 açıda buluşmalarını beklemek hayal ise de 30, 60, 90 derecede buluşmaları durumda 30 derece uyum, 60 derece olabilir. 90 derece gergin bir durumun açısıyken 90 dereceden sonraki dereceler anlaşamayan, çekilmez giderek kopma sürecini yaşayan paylaşımlar olduğunu, kesin zıtlığı ifade ettiği için 180 derecenin kopma açısı olduğunu kabullenmemek mümkün mü? Ama paylaşımların 90 dan sonraki tüm dereceleri kopma sürecini yaşamaktadır. Kopmazsa hayatın zindanlaşma hali paylaşılmaktadır, tabii ki mazoşistler için kabullenecek bir durumdur.

30, 60 dereceler ortak konuya paydaya farklılıklarla yaklaşmaktır ki; sinerjide sağlayabilir. Ama 90 derece ve sonrası zıtlaşma açılarıdır. Bu şartlarda vakit kaybetmeden durumu netleştirmek gerek. İnsani paylaşımın taraflarının pozisyon açıları belirlenemediği sürece paylaşımın gücü belirsizdir. Tabii denecek ki paylaşımın açısı nasıl belirlenecek ki? Evet, bende henüz paylaşımın pozisyon açısından söz eden birilerini bilmiyorum ama tarafların düşüncelerini berrak şekilde ifade ederek yan yana yazarak karşılaştırmaları halinde en iyi ölçerlerin kendileri olduğunu düşünüyorum.

İfade etmeye çalıştığım paylaşım; arkadaşlık, duygu, evlilik, çalışma arkadaşlığı, siyasi tercih gibi psikolojik ve sosyal tüm paydalar olabilir.

ÖZETLE; tarafların durumlarının pozisyon açıları toplamı paylaşımların güçlenmesini veya kopmasını açığa çıkaracak önemli hatta temel kriterdir diyebiliriz. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..