Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '21

 
Kategori
İlişkiler
 

İLİŞKİNDEN NE BEKLİYORSUN?

Hepimiz hayatımızda değer görmek,saygı görmek ve sevilmek isteriz. Sağlıklı bir ilişkinin temelini kendimize ve sevgilimize/eşimize duyduğumuz saygı oluşturur. Her şeyden önce bizim kendimize duyduğumuz saygı kendimize ve sevgilimize/eşimize dürüst olmamızı sağlar. Bu durumda sağlıklı ve uzun ömürlü bir ilişkiyi beraberinde getirir...

Yaşadığımız sürece hepimizin kendimizden,insanlardan ve hayattan beklentileri vardır. Peki sevgilimizden/eşimizden beklentilerimiz nelerdir? 

Anlaşabilmek bir ilişkiyi ayakta tutan en önemli maddedir. Gelecek konusunda anlaşabilmek,bir konu,olay veya durum hakkında anlaşabilmek bizi sevgilimizin/eşimizin yanında mutlu ve güvende hissettirir. Anlaşabilmemizin temelinde de yazımın başında belirtmiş olduğum gibi dürüstlük devreye girer. Olaylara karşı bakış açımızı net bir şekilde dile getirmeli ve dürüst olmalıyız... Partnerimizden gelecek konusunda hemfikir olmayı bekleyebiliriz,bu en doğal hakkımızdır. Ancak bundan da önce dürüstlük bekleyebiliriz.

Partnerimiz bize özel lduğumuzu hissettirsin isteriz. Başkalarına davrandığı gibi davransın istemeyiz. Klişe sözcükler istemeyiz. Hatta belki ilişkimizde özgün davranışlar,özgün iletişim olsun isteriz. 

İletişim;birbirimizi anlamamız,hissetmemiz için etkili bir yoldur. İletişimin her ilişkimizde olması gerekir. İlişkide başarının anahtarıdır iletişim. Yalnızca karşımızdaki insanla değil kendimizle iletişim kurmalıyız. Kendimizle kurduğumuz iletişimi partnerimize de aktarabilirsek saygı görmeyi,değer görmeyi ve sevmeyi başarabiliriz. 

Birlikte eğlenebilmek bence beklentilerin en mükemmelidir. Birlikte yemekte,kulüpte,sinemada,piknikte,gezide,daha aklımıza gelmeyecek birçok mekanda eğlenmek eğlencelerin en keyiflisidir. Eğlence anlayışınız arkadaşlarımızda yanımızda olsun düşüncesinden ibaretse ilişkinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. O sizin sevgiliniz/eşiniz ve birlikte eğlenebilmelisiniz.

Bir diğer beklentimiz saygıdır. İlişkilerimizde,karşılıklı saygının olması gerekmektedir. Her zaman aynı fikirde olmayabiliriz. Çünkü;neticede zevkler ve renkler tartışılmazdır... Ancak açık fikirlilik ve tatlı dille birbirimizi dinlemeye istekli olarak sorunların üstesinden gelebiliriz.

Sorumluluk partnerimizden beklememiz gereken en önemli maddelerden bir diğeri. Özellikle partnerimizle ciddi bir ilişki içindeysek,gelecek planı yapıyorsak sorumluluk duygusu bizim için daha önemli bir hal alır... Sorumluluk duygusu karşımızdaki insana güven verme duygusuyla yakın arkadaştır aslında. Sorumluluk yoksa güvende yoktur çünkü... Sorumluluk duygusunun olmadığı yerde güven aranamaz. 

Ve en önemli maddeyi en sona sakladım! Sevilmek. Hepimiz sevilmek isteriz. Yürekten,sıcacık,samimi sevilmek isteriz. 

Çok sevip,çok sevileceğimiz ve sağlıklı bir ilişkide uzun bir ömür geçireceğimiz güzel yarınlara!

 
Toplam blog
: 24
: 260
Kayıt tarihi
: 13.07.20
 
 

Herkese merhabalar.Gazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunuyum.Uzun yıllardır deneme,hikaye,şi..