Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkinin temelini atarken …

İlişkinin temelini atarken …
 

Tüm ilişkilerde geçerli olan bazı kurallar vardır. Bu kurallara uymak, aşk hayatınızın da gayet yolunda gitmesine ve mutlu bir aşk yaşamanıza yardımcı olur. Bunları bilmeksizin sadece duygularla aşka dalmak, aşkınızın kısa sürede yok olmasına neden olur. İlişkinizin temelini atarken dikkat etmeniz gereken noktalar çok da zor değil:

Sabır: Bir ilişkide en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri sabırlı olmaktır. Hepimiz karşımızdakinden sabır bekleriz, ama sabretmeyi bilmememiz durumunda ilişkiyi daha başlamadan bitirmiş oluruz. İlişkinin en başında sevildiğimizi duymak, daha fazla ilgi görmek isteriz ama duygular kolaylıkla açıklanamaz. En çok sabretmeniz gereken de bu açılma aşamasıdır.

Doğallık: Birisinden hoşlandıysanız, ona kendinizi beğendirmek için rol yapmadan, doğal davranarak iletişiminizi sürdürmelisiniz. Onun gözüne girebilmek adına, söylediği her fikri desteklemek, her davranışını onaylamak zorunda değilsiniz. Kendinize ait düşünceleriniz ve fikirlerinizi ortaya koyarsanız daha çok saygı uyandırırsınız.

Kabullenme: Dünyadaki hiç kimsenin mükemmel olmadığını kabul etmezseniz baştan kaybetmiş sayılırsınız. Hoşlandığınız kişinin fiziksel özellikleri, ya da size uymayan kişilik özellikleri yargılanacak konular değildir. Bunun yerine kendi kusurlarınız da olduğu gerçeğinden yola çıkarak, karşınızdakini olduğu gibi kabullenmektir. Önemli olan kusurlar değil, o kusurları taşıyan kişiden ne kadar hoşlandığınızdır.

Güven: Karşınızdaki kişinin bir karakteri olduğunu kabul etmelisiniz. Bazen ilgisiz olabilir, ya da kaprisleriyle sizi yıldırabilir. O bile neden böyle davrandığını bilmiyordur. Bu durumda işi hemen “beni sevmiyor” paranoyalarına vardırmaya gerek yok. Davranışlarının mutlaka iyi bir açıklaması olduğuna güvenmeniz gerekir.

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..