Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkiye ara vermek

İlişkiye ara vermek
 

Henüz sevgili aşamasındaki bazı çiftlerin, çeşitli bahaneler ile ilişkiye ara vermek gibi anlaşılmaz talepleri oluyor birbirlerinden. Evli bile olmadıkları için bu talebi aklım almadığı gibi benim de konu üzerine saçmalama potansiyelim yüksek oluyor.

Hayır, ara verip de ne yapacaksın? Sanki sinemada antrakt mı veriyorsun? Bu ne rahatlıktır? Seni beklerken biz ne yapacağız, oturup mısır patlağı mı yiyeceğiz? Ayrıca bu ara dediğin ne kadar sürer? On beş dakika mı, on beş gün mü? Bu arada bir ihtiyaç molası verebilir miyiz?

Daha çok erkek tarafından talep edilen bu süreçte işin aslı daha çok şöyledir. Adam kısmı hiç beklemediği bir kadınla zamansız karşılaşınca, üstüne üstelik kadını da pek bir sevince kendini daha fazla kaptırmamak için gölgesinden bile korkar. Karşı taraftan da sevildiğini hissettiğinde sürecin kendi adına çok hızlı işlemeye başladığını düşünerek mola alma ihtiyacı duyar ve ara verme talebinde bulunur. Bu arada kendini test eder. Ne kadar süre sevdiği kadınsız kalabiliyor bir dener. Kadının beraberken bıktım diye tanımladığı tatlı bela halleri olsa mı iyi, olmasa mı bunları tartar. “Gelecek” diye tanımladığı, içinde farklı sorumlulukları barındıran o korkunç kelime ile nasıl başa çıkar sorusuna cevap arar.

Mühim olan, talep ettiği ciddiyette konuyu ele alabiliyor olmasıdır ama maalesef almaz. Ara verdiği konuya en fazla günde bir saat yatmadan önce konsantre olur çünkü birazdan uykuya dalacağı yer olan yatak kelimesi ister istemez sevgiliyi çağrıştırır. Bunun dışındaki süreçte zaten işindedir, işten çıkışta da arkadaşı ile içkidedir. Daha masumane planlarla evde yemek yer, film seyreder, maç seyreder sonra da uyur. Zaten düşünecek vakti yoktur.

Bu dönemde kız tarafı ne yapar? Bu molayı haklı olarak anlamayıp, en fazla on gün ağlar, hırslanır, sinirlenir, beklentilerine karşılık alamamak nedeni ile süreyi karşı taraftan soğumak ve ilişkinin sonlanması doğrultusunda kullanır. Kendini negatife empoze eder, sabrını zorlamamak için beklentiye girmez, hayatına kaldığı yerden devam eder. Sonuç olarak da erkekler hakkında gereksiz bir şey daha öğrenmiş olur.

Ara verme talebi kadın tarafından geldiğinde ise erkek ciddi anlamda korkmalıdır. Konu açık açık başka birinden hoşlanabilme ihtimalidir. Kadın ara verdiği süreçte diğer tarafı test eder, flört eder, ölçer, biçer. Beklentilerine diğer taraf uygun gelirse bekletilen erkek tekmeyi yer. Bu süreçte adam milleti enteresan bir şekilde âşık olduğu kadını bekler sonra da askerde edindiği “ayazda nöbet tuttum” tecrübesini sivil hayatta bir de böyle tecrübe eder.

Kadının uyguladığı taktiği uygulayan bazı erkekler de görülmüştür ama hiçbir kadın bunu yemez. Neler olduğunun gayet bilincindedir. Erkeklere bu taktiği uygulamamaları, hatta sakınmaları özenle tavsiye edilir.

Ayrıca insanoğlunun hayatta en büyük acıya alışma süreci yirmi bir gündür diyorlar. Her iki cinse de amaçları her ne ise süreyi bundan öteye geçirmemelerini, yoksa geçen süre zarfında diğer tarafın zaten duruma alışmış olmak sureti ile bırakıldığı yerde bulunamayacağını hatırlatmak isterim.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..