Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

İlk buluşma heyecanı

İlk buluşma heyecanı
 

“Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracaklarına

duvar ördükleri için yalnız kalırlar.”

Newton


Uzun mesajlaşmalardan sonra onun doğru insan olduğundan şüpheniz kalmadığında onunla görüşüp birlikte vakit geçirmek için can atarsınız. Bu konuda ilk adımı atma görevini genelde erkek üstlense de, kadınlar da cesur davranıp buluşma konusunda öncülük yapabilirler. Üstelik girişken ve cesur kadınlar, erkeklerin gözünde çoğu zaman daha değerlidirler. Her iki cinsin de buluşma konusunda birbirlerinin ne düşündüklerini, ne yapacaklarını bilmeleri, işleri daha da kolaylaştıracaktır.

Fikriniz ve isteğiniz net olsa da bu kritik teklifi nasıl yapacağınıza bir türlü karar veremeyebilirsiniz. Çünkü yapacağınız teklifin üslubu size hayatınızın unutulmaz anlarından birini yaşatabileceği gibi büyük bir hayal kırıklığına da dönüşebilir. Mesajlaşma döneminde yakalanan büyünün buluşarak ortadan kalkabileceği endişesi de sizi ilk buluşma teklifini yapmaktan alıkoyabilir.

Cesaretsizliğinizin sebebi ne olursa olsun; sonuçta hayatınızın aşkı olma ihtimalini taşıyan kişiyle buluşma konusunda kararlıysanız muhakkak dikkat etmeniz gereken noktalar var:


* “Benimle çıkar mısın” cümlesi artık tarihe karışmıştır. Bu cümle hem demodedir hem de ilişkinin akışına set çekebilir. Ayrıca bu ifade hoşlandığınız kişiyi beklentilere sürükleyeceğinden sizi ilerleyen süreçte hoşnutsuzluklar yaşadığınızda da zor durumda bırakabilir. Tam tersi bir durum da söz konusudur. Niyetinizi net ifade ederek hayır cevabıyla karşılaşma riskinizi artırabilirsiniz. Böylece zamanla size ilgi duyma ihtimalini de tamamen ortadan kaldırmış olursunuz.

Teklifi erkek yapıyorsa kadınlar açısından dikkat edilmesi gereken nokta, tarzdır. Karşınızdaki kişinin tam olarak ne istediğini ve beklediğini anlamadıysanız evet demeden önce düşünmelisiniz.


* Teklifinizi yaparken net ve açık olun. Ucu açık teklifler yerine düşüncenizi ve isteğinizi tam olarak yansıtan cümleler kurun. “Dışarı çıkmak ister misin?” gibi bir soru hem niyetinizi tam olarak yansıtmaz hem de karşınızdaki kişinin kafasında soru işaretlerine yol açabilir.

Bir kadın olarak kafanızda soru işaretleri varsa msn’de ve telefonun başında geçirmeniz gereken zamanlar var demektir. Böyle durumlarda fazla açık olmadan imalı sorular sorarak karşınızdakinin ne düşündüğünü anlamaya çalışabilirsiniz. Anladığınız zaman da kabul etmek için çok fazla beklemenize gerek yoktur, mutlaka çıkmalısınız.


* Teklifinizi yaparken yaratıcı olun. Bunun için mesajlaşma sürecinde onunla ilgili edindiğiniz izlenimlerden yararlanabilirsiniz. Eğer spor yapmaktan hoşlanıyorsa, “Pazar günü koşmayı düşünüyorum, bana katılmak ister misin?” diye sorabilirsiniz. Bir kadın için sportmen bir erkek her zaman değerlidir. Çünkü spor yapmaya zaman ayırması kendine özen gösterdiği anlamına gelir.

Ancak utangaç bir mizacınız varsa ve ilk buluşmanızda baş başa kalmaktan çekiniyorsanız onu bir grup arkadaşınızla gideceğiniz bir yere -örneğin piknik gibi- çağırabilirsiniz. Bu teklifi yaparken arkadaşlarınıza da güvenebileceğinizden emin olmalısınız. Boşboğaz bir arkadaşınızın yapacağı bir gafın kurbanı olmak istemezsiniz değil mi?


* Hoşlandığınız kişi de utangaç biri olabilir. Bu ilk buluşmanızın büyük bir sessizlik içinde geçmesi demektir. Bunu önlemenin en güzel yolu ise, arkadaşlarla beraber dışarı çıkacağınız bir gün onu da çağırmaktır. Böylece hem konu bulma sıkıntınız olmaz hem de ilk buluşmanızı daha rahat geçirebilirsiniz.


* Bir önemli ayrıntı da ilk buluşmanın nasıl geçeceğini en ince detayına kadar planlamanızdır. Gideceğiniz mekândan tutun da yapacağınız sürprizlere kadar her şeyi tek tek düşünmelisiniz. Bu, tatsız durumlarla karşılaşma riskinizi azaltacaktır. Her ihtimale karşı bir B planınızın olması da yararınıza olacaktır.


Bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz halde ilk buluşma teklifinize olumsuz yanıt verdiyse hemen ümitsizliğe kapılmayın. Teklifinize hayır demesi, size hayır dediği anlamına gelmeyebilir. Bundan emin olmak için ona zaman tanıyıp, ilgi alanlarını daha iyi öğrenip bu doğrultu da yeni bir teklif yapmaktan korkmayın. O da sizinle ilgileniyorsa ikinci bir teklife hazır olduğunu hissettirecektir.


 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..