Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

İlk derbi sarı-kırmızılıların. Beşiktaş : 0 - Galatasaray :2

İlk derbi sarı-kırmızılıların. Beşiktaş : 0 - Galatasaray :2
 

internethaber.com


 
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 16. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yendi.
 
Atatürk Olimpiyat Stadında oynanan , Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 16. hafta maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Cüneyt Çakır’ın yönettiği  derbide Galatasaray, Beşiktaş'ı   yendi.
 
Sarı Kırmızılılara  galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5. dakikada Burak Yılmaz attı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Beşiktaş'ta Veli Kavlak doğrudan kırmızı kart görerek kenara geldi. Bu sonuçtan sonra ligde 36 puanlı Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş 35 puanla 2. sırada kaldı, Galatasaray ise 35 puanla 3. sırada yer aldı.
 
Takımlar:
 
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 85 İsmail Köybaşı), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 66 Kerim Frei), Demba Ba (Dk. 75 Cenk Tosun)
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo (Dk. 71 Bruma), Selçuk İnan, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Sneijder (Dk. 80 Olcan Adın), Umut Bulut (Dk. 60 Hamit Altıntop)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Goller: 
 
50.dk. Felipe Melo, (Galatasaray)
Dk. 90+5 Burak Yılmaz (Galatasaray)
 
Kırmızı Kart: Dk. 62 Veli Kavlak (Beşiktaş)
 
Değerlendirme:
 
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki bu  karşılaşmayı yaklaşık 30 bin taraftar izledi. Oysa,     
22.Eylül 2013'de bu takımlar arsındaki maçta 76 bin seyirci vardı. Bu giderek maçlara daha az seyircinin geldiğini gösteriyor.
 
Maç öncesinden sahayı maça hazırlamak için her türlü önlemin alındığı görülüyordu.
Emniyet yetkililerinin istekleriyle maçta ilk 5 sıraya seyirci alınmadığı gibi ; taraftarlar arasında da Güvenlik Şeridi oluşturulmuştu.
 
Ama buna gerek yoktu. Çünkü, son dönemde uygulanmaya çalışılan ve "Dört büyükler"in kendi arasındaki maçlara deplasmana taraftar götürmeme kararı dolayısıyla, Galatasaraylı futbolseverler için statta yer ayrılmamıştı.
 
Fakat, Galatasaray’lı yöneticiler takımlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yalnız bırakmadılar.Buna karşılık Beşiktaşlılar da buna centilmence karşılık verdiler; Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kurmayları Galatasaray yönetimine Olimpiyat Stadı VIP salonunda özel bir yemek verdi. Denilebilir ki bunlar, “Çok güzel hareketlerdi”
 
Bu sezonun en başarılı Teknik Direktörlerinden Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray karşısında orta alanda Oğuzhan Özyakup'a görev verdi.  İsmail Köybaşı’nın yerine de, Ramon Motta’ya  forma verdi. Bilic, bu iki değişikliğin dışında takımını Galatasaray’ın karşı Torku Konyaspor maçının kadrosuyla çıkardı. 
 
Takımlar sahaya birlikte çıktılar. Bu güzel bir dostluk işaretiydi. İki takım futbolcuları, günün anlam ve önemini gösteren Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, "Sarıkamış, Asımın nesli asrın yürüyüşünde" yazılı pankartıyla sahada yer aldılar.
 
Denilebilir ki , Beşiktaş sakatlıklar yüzünden, bu maçta aslarından ( Atiba Hutchinson (cezalı), Tomas Sivok, Mustafa Pektemek , Necip Uysal (Sakat) mahrum olarak çıktı..
 
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu , ilk onbirde Felipe Melo ile sakatlıkları düzelen Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'ya  yer verince, ister istemez  Hamit Altıntop, Hakan Balta ve Olcan Adın’ı ise yedekler arasına çekmişti.
 
Güzel, zevkli bir maç oldu. Sonuçta , Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 Süleyman Seba sezonunun ilk yarı son hafta mücadelesinde sahada 10 kişi kalan Beşiktaş, konuk ettiği Galatasaray'a 2-0 yenildi.
 
Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5. dakikada Burak Yılmaz attı.
 
62. dakikada bir pozisyon sonrası yaşanan tartışmada Wesley Sneijder'in yüzüne eliyle müdahalede bulunan Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Veli Kavlak, hareketinde hatalıydı. Takımını yalnız bırakmamalıydı. 
 
Galatasaray bu galibiyetle puanını 35'e yükseltip, 8 averajla ligin ilk yarısını ancak üçüncü sırada kapakabildi. Aynı puandaki Beşiktaş ise 10 averajla ikinci sırayı aldı. 
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..