Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

İlk devre bitti. İşte gözlemlerim...

İlk devre bitti. İşte gözlemlerim...
 

İlk yarı sonunda devreyi Trabzonspor lider bitirdi. Nasıl bir ilk yarı oldu?

3 büyükler için utanç verici bir ilk devre yaşandı. Aslında ilk maçlar sonunda bu sene Beşiktaş şampiyon olur denildi. Genel kanı bu idi. Fırtına gibi giren bir Beşiktaş izlendi. Devrenin sonunda biri deseydi ki: Ya arkadaş erken konuşmayın bakın sonra liderin 14 puan gerisinde kalabilirsiniz. bu cümleyi söyleyene her halde DELİ derlerdi.

Evet bu konuşma hayal ürünü fakat gerçekleşen bir sonuç var. O da Beşiktaş bayağı aşağıda kaldı. Liderliği bırakın nerede ise iddiası bile azaldı.

Şimdi bu örneği şunun için verdim. Trabzonspor da bundan iki sezon önce Beşiktaş Şampiyon olduğunda Trabzonspor şampiyon olur deniliyordu. Fakat BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU.

Bu örnekler şunu gösteriyor ki: Türkiyede futbol takımlarının istikrarsızlığı neticesinde ligin son haftasında bile artık aptalca şampiyonluklar kaçabiliyor.

İlk yarı ligin en iyi futbolunu Trabzonspor oynadı. Derbileri kazandı. Hatta üst sıradaki tüm takımları yenen tek takım oldu.

Tabi iyi futbolun yanında ligin sonuna doğru düdükler de istedikleri gibi çalındı. Bu tabi asla gölge değil. Penaltılar kolay verildi. Kartlar toleranslı gösterildi. Hatta gösterilmedi. Fakat bunlar olabilir. Siz iyi oynarsanız herkes sizin yanınızdadır. Geçen sene de Bursaspor için aynı şey yaşandı. Mesala hatırlayın Ali Sami Yende Galatasaray neden Bursaspora yenilmedi diye sorgulanmıştı. Aslında o gün top girmemişti kaleye. Trabzonspor son hafta Fenerbahçeye kendi sahasında berabere kaldığında ise sadece alkışlandı. Ya Beşiktaş Bursaya yenildiğinde dostluk kazandı denildi. Hani dostluk? İnsanlar geçen hafta İnönü stadına girişte ölümden döndü.

Fenerbahçe ise Aykut Kocaman ile hiç bir alanda başarılı olamadı. Aykut Kocaman sadece iyi konuştu. Hele maşlardan sonra ne kadar güzel ifadeler kullandı. Pekiyi şunu biliyor mu acaba artık AZİZ YILDIRIM başkanın kredisini tüketiyor. Başarısızlık adet oldu. Zico nun gönderilmesinden sonra futbol takımının hiç bir alanda başarısı yoktur.

Beşiktaş ise transfer şampiyonudur. Alkışlar onlara. Daha ne denmeli bilmiyorum .Tek tesellisi ise Avrupada yola devam ediyorlar. M.City takımı ile sezonun finalini oynarlar. Ölçü kriteri budur. Tabi D.Kiev takımını elerlerse.

Galatasaray ARDA gitti futbol bitti. Sıradan bir takım oldular. Yazık oldu.

Genele bakıldığında ise futbolda bu sene işler pek iyi gitmiyor. Milli takımda çok iyi gitmiyor. Futbolda çöküş yaşanıyor.

Trabzonspor 2.devre neler yapar? Sakatlıklar etkili olur. Bazı oyuncularının alternatifi yok. BU sıkıntılarına çözüm bulmaları gerekir. Bir Selçuk sakatlansa yerine oynacak birini bulurlar fakat o randımanı alamazlar. Bir Burak formsuzluğuna çözümleri az gibi gözüküyor. Bir de 2.devre ilk iki maç ANTALYA VE FENERBAHÇE maçları çok kritik. zaman her şeyi daha net gösterecektir.

Yalnız burada Şenol GÜNEŞ hocaya bir paragraf açmak lazım. SEZONUN ALKIŞINI ŞENOL HOCA HAK ETTİ.

Milli takım da başarı yakaladı. Önemsenmedi..Trabzonsporu şampiyon yapamadı diye eleştirenler, o sene süper futbol oynayan Trabzonspora ve Şenol hocaya haksızlık yapmışlardır. Geçen sezon iki kupa kazandı. Hala alkışlanmadı ve gerekli takdiri görmedi. Bu kadar haksızlığa rağmen bu kadar mütevazi birine en azından ben haddim olmayarak buradan alkışlıyorum. Tebrikler Şenol Güneşe..

Herhalde bu futbol blog yazımın finali böyle bitmeli. Saygılarımla.

Toprak

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..