Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '14

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

İlk gece korkunuzla yüzleşin

İlk gece korkunuzla yüzleşin
 

Kendi isteğinizle ilişkiye girmek istemenize rağmen eşiniz ya da partnerinizle cinsel ilişkiye girememe durumunu yaşayabilrisiniz. Bu durum tamamen kadının iradesi dışında gelişir ve sürecin devam etmesi durumunda kadının hayatını her alanda etkilemektedir. Bu nedenle zaman kaybetmeden ilk gece korkularınızla yüzleşmeyi geçiktirmeyin. Çünkü;

Bir sorun varsa mutlaka çözümü de vardır; önemli olan çözümü nerede aradığınızdır.  Çoğu zaman kişi farkında olamadan sorunların çözümlerini dışarıda başkalarında arar. Böyle bir bakış açısı kişiyi beklemeye, şikayet etmeye, umutsuzluğa çaresizliğe sürükler. Dış dünyada problem olarak gördüğünüz her şeyin çözümü içimizdedir. Çünkü problemi oluşturan şey her neyse onu yaratan kaynak kendimizdir.  Çoğu zaman bunu kabul etmeyiz. Vajinismusu yaşarken, kişi bu sorumluluğu almak kendiyle yüzleşmek istemeyebilir. Ama yüzleşme ve kabul olmadan da değişimde, çözüm de olmaz o yüzden en önce vajinismusla yüzleşin. 

Yaşamınızda sorun olarak gördüğünüz vajinismusu ele alın ve kendinize şu soruyu sorun çözümü kimden, nereden bekliyorum. Vajinismusu yenmek için kimin ya da neyin değişmesini bekliyoruz?

Ne olmasını bekliyorum?  Ben bu vajinismusun çözülmesi için neyi anlamalıyım?  Vajinismusu yenmek için ne yapmalıyım? Kendimde neyi değiştirebilirim?

Vajinismusu kalıcı olarak çözmek istiyorsanız en başta bilinçli ve cesur olmalısınız. Şimdi harekete geçme zamanı geçen süre sizin ilişkinizi yıpratır ve zaman kaybettirir.

İlk gece korkusunu görmezden gelmek zamanla probleminizi büyütür ve ilişkinizi evliliğinize vajinismusun getirdiği diğer problemleri de taşır. İlişkiye girmekle sıkıntı yaşayan, ilişkiye giremeyen kişi öncelikle problemle yüzleşmelidir. Vajinismusla yüzleşmeli ki çözüme daha kolay daha rahat şekilde ulaşsın. Vajinismusu görmezden gelerek zaman kaybetmektesiniz. Eşiniz size destek olmak amaçlı tedaviyi önerebilir siz görmezden gelebilirsiniz, vajinismus tedavisine sıcak bakmazsınız yada zaman bırakırsınız ama vajinismus zamanla büyür ve getirdiği yükte artar.

Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Kadın Doğum Uzmanı

 


 

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..