Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

İlk gece korkusu ile ilgili 7 önemli uyarı

İlk gece korkusu ile ilgili 7 önemli uyarı
 

1- İlk defa cinsel ilişkiye girileceği zaman mutlaka ağrı ve kanama olur mu?

Kızlar ilk defa cinsel ilişkiye girecekleri zaman, daha önce etraflarından duydukları bir takım eksik ve yanlış deneyimlerin neticesinde ilk gece ilişkiye girmekle ilgili endişe ve kaygı duymaktadır.

Oysa normalde kadının sevdiği biriyle iken yeterli ön sevişme ve uyarılmaya bağlı olarak vajinanın yeterli salgısı ve hazırlanması ilişkiye eşiyle hiçbir problem yaşamadan, ağrı hissetmeden rahat bir şekilde ilişkiye girebilir.

2- İlk defa ilişkiye girme sırasında, kızlık zarının şiddetli kanamayla ilgili duyulan edişe anlamsızdır. Çünkü kızlık zar yapısının özelliği damarının ve sinirinin olmamasıdır.

3- Kadının çevresinden edindiği duyumlar genellikle çok kanamasının olacağı, kanama ya bağlı hastaneye götürüleceği gibi düşüncelere ilk gece korkularına yenik düşerler. Oysaki normal ortam ve şartlarda yeterli uyarılmayla birlikte kadının vajinal yapısı cinsel ilişkiye hazır hale gelir. Problemin ortaya çıkma  nedeni ise yeteri  kadar ıslanmanın olmaması ve vajenin kuru olması, cinsel  ilişkinin  ağrılı geçmesine  neden olur.

4- Yeterli nemlenmesi olmayan bir vajen yeterli uyarıyı alamazsa endişe ve korkuları nedeniyle o kadın ilişki anında ağrı duyar, bu ağrı nedeniyle de bacaklarını kapar, kasılır ve kendince de daha büyük bir problemin olacağını düşünerek endişeye kapılıp eşini iter.

5- Eğer erkek, eşi hazır olmadan eşini cinsel ilişki için zorlaması ile vajinal dokuda zedelenme yırtıklar ve kanamalar gelişebilir. Oysa yeterli uyarılması ve ıslanması olan  bir kadın, eşiyle ilk defa cinsel ilişkiye girerken hiçbir sıkıntı duyman ve tam tersi haz alır. Kanaması olmayabilir, olsa da çok az olur.

6- İlk ilişki sırasında olan yoğun kanamalar ise uygun olmayacak şekilde cinsel ilişkiye girme durumlarında gelişmektedir. Kadın eğer kendini kasarak ve endişelenerek, ilişkiyle bağlı sıkıntı yaşayacağını sanarak ilk gece korkularının devam etmesine neden olup vajinismusa yaşar.

7-Vajinismusla yaşıyan kadınların bir kısmıda nadiren de olsa kızlık zarına bağlı anatomik nedenli vajinismus  tespit edilebilir. Kızlık zarının kalın ve esnek olmaması veya kızlık zarının septalı olması, ilk cinsel ilişki sırasında sıkıntıya neden olur. Bu yüzden de kişinin rahatlaması ve gerçekten anatomik nedenli bir vajinismusla karşı karşıya kalınıp kalınmadığını anlamak için kadın doğum muayenesi, sizin vajinismusu ve ilk gece ile ilgili endişelerinizi yenmeniz açısından gereklidir..

Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
www.vajinismusklinik.com

 

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..