Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

İlk Hafta

İlk haftanın bana anlattıkları : 

- Ligin favorileri kendi sahalarındaki maçların favorileri olacaklar. Deplasman her takım için zor olacak.

- Fikstür ve ilk hafta rakip güçleri avantajı ile Fenerbahçe sanki avans alarak lige başladı, ama kesin olan Fenerbahçe nin geçen seneki Fenerbahçe'den daha iyi olduğudur.

- Bütün yaz Emre abilik yapmaya geldi diyenlere karşı olarak Emre hayır enerjim var top oynamaya geldim demişti. Şimdilik Emre haklı çıktı,ama şimdilik. Unutmamak lazım Emre olmadığında Başakşehir şampiyonluğu kaybetti. Emre'siz oyun planı da mutlaka yaratılmalı.

- Max Kruse çok özel bir oyuncu, ilerleyen haftalarda bu daha net gözükecek. Ferdi ise yeni Elif. Arkasına seyirciyi de alarak zorla formayı kapacak gibi duruyor.

- Galatasaray Denizli de ilk 15 dakika da 2-0 yapabileceği maçı kaybetti. Selçuk-Seri orta saha tercihi çok yumuşak kalınca bu sonuçta  çok belirleyici oldu. Ancak Ndozzi gelince yeni ikili geçen seneki Fernando-NDiaye ikilisinden daha etkili olacak mı ciddi bir soru işareti. Ayrıca Feghouli olmadığında hücum tarafı da kalitesini kaybediyor. Ortada NDozzi, ileride Falcao ve Feghouli ile oyun gücü mutlaka yukarılara çıkacaktır.   

- Galatasaray Fatih Terim kenarda olmadığında kaybetme ihtimalinin yüksekliği gerçeği ile yaşamaya ama yüzleşmemeye devam ediyor. 

- Abdullah Avcı uzun zaman sonra baskı altında antrenörlük yapacak denmişti. Bu baskı daha ilk haftadan başladı.Geçen hafta zaman istemiyorum demişti.Aslında en çok zamana ihtiyacı olan kişi o.  

- Beşiktaş'ta Gökhan, Caner, Medel, Quaresma  bu hafta sonundan itibaren yedek soyunmaya alışmalılar. Yoksa Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın başına gelenler onların başına gelebilir. 

- 39 yaşındaki Emre nin Fenerbahçe oyun gücüne katkısının benzerinin Beşiktaş içinde 36 yaşındaki Atiba olduğunu bir kez daha anladık. Buna sevinsek mi, üzülsek mi? Arsenal geçen hafta 19-20-23 yaşlarındaki oyucularla orta sahasını sahaya sürdü. Fenerbahçe Ferdi, Beşiktaş Orkun ,Galatasaray Yunus tercihlerini ne zaman ciddi olarak düşünecek acaba? Liglerin değeri sadece isim yapmış oyuncularla artmaz, yeni genç dinamik isimlerde  o lige ciddi katkı sağlar. 

- Oğuzhan ın durumu artık çok üzücü olmaya başladı..Acaba onu da Sergen Yalçın tedrisatına  gönderseler?

 - Abdülkadir Ömür bir kez daha gösterdi ki, çok yetenekli ama halen sokakta top oynar modunda.Kaptırdığı toplar başına çok iş açıyor. Kast ettiğim Trabzonspor un başına açtığı işler değil, kendi geleceği ile ilgili onu takip edenlerin defterlerine düşecekleri notlar açısından bu söylediğim.Ayrıca bazı oyuncuların bireysel oynama iştahı kabarmış gözüktü.Buna şimdilik n oyunun çok geniş alanda oynanması sebep oldu diyelim.Avrupa maçları arasında Kasımpaşa maçından alınan bir puan ileride kazanç olabilir.Ligin üçüncü haftasında yine Avrupa maçları arasında Fenerbahçe deplasmanı olması da Trabzon açısından bir fikstür şansızlığı.  

- Sergen Yalçın ve Erol Bulut geçen senenin Ünal Karaman dan sonra en çok dikkat çeken antrenörleri idi. Takımları değiştirdiler ama bıraktıkları yerden devam ettiler.

- Kemal Özdeş Kasımpaşa da Kemal Özdeş oluyor. Kürkçü dükkanı durumu ! Abdullah Avcı için de Başakşehir acaba kürkçü dükkanı mı, bunu görüp anlayacağız.  

- VAR ilk haftayı olumlu kapattı.

 

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..