Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

İlk hamile erkek

İlk hamile erkek
 

Milliyet.


“Dünyada ilk kez bir erkek hamile kaldı. Thomas Beatie karnında, babası olacağı çocuğunu taşıyor. Thomas aslında cinsiyet değiştirmiş bir kadın.

Thomas’ın doğum yapmasında biyolojik bir engel yok. Çünkü Thomas ameliyatla sonradan cinsiyet değiştirmiş bir kadın. 21 yaşındayken ameliyatla göğüslerini aldıran Thomas’ın cinsel organına ise operasyon yapılmadı. Düzenli olarak testesteron hormonu enjekte edilen Thomas, Nancy adlı bir kadınla evlendi.”

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=yasam&ArticleID=509636&Date=26.03.2008&ver=32

İyi de, spermi kim verdi? Eşlerin ikisinin de bunu yapamayacağı, haberde verilen bilgide saklı.

Öncelikle, transseksüellikle ilgili bir açıklama. Her isteyen erkek, penisini ve testislerini kestirebilir. Onları kestirmeden, hormon alımıyla veya silikon taktırarak, göğüslerini büyütebilir. Bunların her ikisi de yapılıyor.

Hermafroditler, yani genetik çiftcinsiyetliler, bazı durumlarda hangisini isterlerse, bazı durumlarda görüneni değil, asıl oldukları cinsiyette olabilirler. Hem penisi, hem vajinası olan hermafroditler de vardır.

Söz geçen haberdeki transseksüelin bu durumda olmadığı anlaşılıyor. O yalnızca penisini kesirmiş bir kadın. Yani, o bir ‘lezbiyenlikteki dominant tip’ ki zaten onların bazılarının da göğüsü doğuştan dümdüzdür ve saçlarını alaborus kestirirler.

Bu durumda, haber birçok açıdan eksik ve yanlış bilgiyle dolu. Konunun uzmanlarına sorulması gerekiyormuş.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..