Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '07

 
Kategori
Felsefe
 

İlk harf

İlk harf
 

Jeoloji zaman ve basınç bilimidir. Sanatsa yaratıcılığın ve hayalgücünün ifadesidir.

Ben bir heykeltraşım ve önümde bir taş kütlesi var. Milyonlarca yıl önce oluşmuş bu taş kütlesine müdahale etmem gerekiyor. Yaratıcılığımı hayalgücümde birleştirmeliyim ve o milyonlarca yıllık oluşuma yakışacak bir müdahalede bulunmalıyım.

İşte işin burası biraz zor... Tam dört gündür işte o keski darbesi için sabırsızlanıyorum, henüz o vurmadığım keski darbesi için. Dün gece olduğu gibi bu gece de gözüme uyku girmedi. Yazgı yazılacaksa okunacak şekilde yazılmalıdır. Benimde yazgım taşlarda gizli. Onlarda dilimi oluşturmalıyım. Ve bu dili dünyaya yaymalıyım.

İşte işin burası daha da zor... Çünkü henüz bir keski darbesi bile yok. Henüz bir harf bile yok ki dil oluşsun. Ama harfim benim keski darbelerim olmalı. Heykel önce kafamda bitmeli. Dili kullanmayı önce beynimde tamamlamalıyım.

İşte işin bundan sonrası kolay... İlk keski darbesi. İlk harf demek. Kafamda oluşan şeyi milyon yıllık taşa uygulamak. Mükemmel doğa ve sanat birleşimini kullanmak. Çekiç ve taş sesi , yorulan kaslarım, kendini iyi hisseden bünye herşeyin sonunda harika bir form yani mükemmel bir alfabe. Okutmalıyım tüm dünyaya.

İşte işin burası yine zor... Çünkü taş kütlesi hala karşımda ve hala müdahale bekliyor sinsice gülümseyerek. O milyonlarca yılı senin için geçirdim diyor her kıvrımında. Ama hala kafamda bişey oluşmadı. İstediğim ilk harfi yazabilmek... Yani ilk harf... Hala bir keski darbesi yok...

 
Toplam blog
: 7
: 646
Kayıt tarihi
: 09.02.07
 
 

Gaziantep doğumlu olup, resim ve edebiyatla ilgilenmekteyim. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakülte..