Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '19

 
Kategori
Dekorasyon
 

İlk İzlenim Noktası Antreler

 
   Dekorasyonda evlerimizdeki diğer yaşam alanlarına göre ikinci plana attığımız antreler, aslında evlerimiz hakkında ilk izlenimin olduğu alanlardır. Birkaç küçük dokunuşla evin diğer mekanlarına göre daha küçük metrekareye sahip antrelerimizi hem daha kullanışlı hem de daha şık hale getirebiliriz.
 
   İşte geçiş ve karşılama alanı olan antrelerin dekorasyonu için başlıca dekoratif çözümler;
 
 1) Daha sıcak bir karşılama için aydınlatmanın gücü… Antreler genellikle penceresiz ve dar alanlardır. Bu yüzden aydınlatma bu alanlarda oldukça önemli bir unsurdur. Tavan aydınlatmasının yanı sıra dresuarınızın üzerindeki abajur veya tasarım bir lambader antrenizde şık bir karşılama elemanı olacaktır.  Aynaların yanına asılan şık apliklerde derinlik ve aydınlık algısını arttırdığı için antrelerde iyi bir tasarım unsurudur.
 
 2) Küçük ve dar alanların kurtarıcısı aynalar… Aynalar dar alanları daha geniş ve ferah gösterdikleri için antrede sık kullanılan bir tercih olmaktadır. Işıklandırmayı kuvvetlendiren geniş boy aynaları ya da ayna duvarlar antrelerin vazgeçilmez tasarım elemanlarından biridir. Ayrıca aynaların işlevsel katkılarını da göz ardı etmemek lazım. Evden çıkarken son kez kendimize bakmak isteriz işte aynalar bu alanda oldukça faydalı bir çözümdür.
 
3) Renkler ve desenler… Antreler dar ve odalar arası geçişi sağlayan alanlardır. Açık renkler mekanı daima olduğundan geniş gösterdiği antreler için iyi bir tercih olacaktır. Geniş ve ferah bir alan oluşturmak için açık renk ve sade desenli duvar kağıtları antre tasarımı için ideal bir fikir olmaktadır. Dar ve uzun antreler için zeminde kullanacağınız enine çizgili bir halı bu alanı olduğundan daha geniş gösterecektir
 
 4) Antrelerin vazgeçilmezi dresuar… Çekmeceli dresuarlar antrelerde oldukça kullanışlı bir tercihtir. Evden çıkarken sıklıkla yanımıza aldığımız eşyaların depolanmasında güzel bir çözüm yoludur. Şık bir dresuarı ayna veya güzel bir tablo ile kullanarak evinizin stilini girişten yansıtabilirsiniz.
 
 5) Şık mobilyalar… Antrelerin dekorasyonunda mekanın büyüklüğü önemli bir unsurdur. Geniş bir karşılama alanınız varsa bu alana koyabileceğiniz şık bir berjer evinize sıcak ve eşsiz bir hava katacaktır. Daha dar bir antreye sahipseniz dresuarınızın yanına koyacağınız bir puf  ile dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Diğer bir şık mobilya tercihi ise son dönemlerin vazgeçilmezi banklar. Bankların altına koyacağınız dekoratif kutular ile de depolama çözümü yaratabilirsiniz.
 
 6) Depolama alanları antrelerin olmazsa olmazı... Ayakkabılar, paltolar vb. birçok eşyamızın ortada olduğu bir antre ile misafirlerimizi karşılamak istemeyiz. Bu yüzden geniş ve kullanışlı dolaplar antrelerin dekorasyonunda bize oldukça yardımcı oluyor. Dolap seçerken de açık renkli ürünleri tercih edip antreyi daha geniş gösterebilir ayrıca dolaplarda panjur tipi kapak kullanımı da ayakkabıların hava alması için iyi bir çözüm olacaktır.
 
 7) Aksesuar ve canlı çiçekler ile son dokunuşlar... Son yıllarda yaşam alanlarında  doğallık trendini daha çok görmeye başladık. Canlı çiçekler de hem görüntüsüyle hem de kokularıyla şık bir karşılama unsuru olacaktır. Doğallıktan bahsetmişken hasır sepetlerde depolama alanı da sağladıkları için antrelerde iyi bir tercih olacaktır. Boş duvarları da es geçmeyip aile resimleri ile sergi alanına dönüştürebilirsiniz. Son olarak mumlar ve oda kokuları ile antreleri misafirleriniz için güzel bir karşılama alanına çevirebilirsiniz.
 
 
Sevgilerimle 
İç mimar Nilay EKER 
 
 
Toplam blog
: 9
: 103
Kayıt tarihi
: 22.07.18
 
 

İç Mimar Nilay Eker ..