Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '17

 
Kategori
Futbol
 

İlk Kayıp

Kasımpaşa- Beşiktaş maçını izleyenler iki iyi takımın mücadelesine tanık oldular. Kasımpaşa, kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. Giden etkili isimlerden dolayı Kasımpaşa’nın güç kaybetmiş olabileceğini düşünüyordum. Ancak görüldü ki, iyi transferler yapmışlar. Özellikle Mahmoud Trezeguet ve Markus Neumayr etkili oyunları ve attıkları güzel gollerle dikkat çektiler. Beşiktaş karşısında izlediğimiz Kasımpaşa, geçen hafta deplasmandaki Alanyaspor galibiyetinin tesadüfi olmadığını gösterdi. Başarılı teknik direktör Kemal Özdeş yönetimindeki Kasımpaşa, bu sezon dikkat edilmesi gereken takımlardan biri olacağa benziyor.

Beşiktaş karşılaşmaya iyi başlamasına rağmen maçın her anında oyunun tam hakimi olamadı. Çünkü Kasımpaşa buna izin vermedi.

Siyah- beyazlılar özellikle ilk yarıda daha üstündüler. Ama ikinci yarıda üçüncü golü bulup maçı kopartamadılar. Tam tersine ikinci yarıda ev sahibi takım güzel bir set oyunu kurdu. Özellikle 65.dakikadan sonra Kasımpaşa istediği pasları yapıp oyunu tamamen sete dönüştürüp, tempoyu da ayarlayınca Şenol Güneş iki değişiklik birden yapmak zorunda kaldı.

Ancak bu değişiklikler Şenol Güneş’e umduğunu getirmedi. Çünkü hem bu değişikliklerden kısa bir süre sonra Kasımpaşa’nın beraberlik golü geldi, hem de yeni transferler beklenilen performansı gösteremediler. Medel, oynadığı mevki bakımından ayrı tutulabilir, ama Lens etkili olamadı. Keza Negredo da oyunda kaldığı kısa sürede göz dolduramadı.

Beşiktaş, Kasımpaşa gibi iyi bir takım karşısında puan kaybetti. Kasımpaşa, rahatlıkla diğer büyüklere de çelme takabilir. Bununla birlikte Beşiktaş’ın çıkartması gereken dersler var. Konyaspor’la oynanan Süper Kupa maçında ikinci gol bulunamadı ve Kupa gitti. Kasımpaşa karşısında da üçüncü golün bulunamaması iki puan kaybına neden oldu. Görüldüğü gibi Beşiktaş iyi oynuyor ve gol buluyor. Ancak kolay bir şekilde de gol yiyor. Bu durumda siyah- beyazlıların galibiyete ulaşabilmeleri için rakiplerine karşı en az iki farklı üstünlük kurmaları lazım.

Elbette bu, her zaman mümkün olmaz. Bu durumda Beşiktaş’ın bazı defansif önlemler alması gerekiyor. Bu önlemlerin başlayacağı yer de orta saha. İyi bir Atiba, Beşiktaş’ın derdine derman olabilir.

Bu arada Beşiktaş’ın da diğer takımlar gibi zamana ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Yeni transferlerin uyumu, eski futbolcuların form grafiklerinin yükselmesi zaman isteyen şeyler. O nedenle tam bir değerlendirme için bir süre daha beklemek yerinde olacaktır.

Maçın en formsuzları ise maalesef hakem Alper Ulusoy ve arkadaşlarıydı. Önemli hatalar yaptılar. Hakemlerin zaman istemek gibi bir lüksleri yok. Onlar bir an önce form tutmak zorundalar.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..