Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İlk kez aşk

İlk kez aşk
 

“İlk aşk aşı gibidir. İnsanın ikincide hastalanmasını önler.” -Balzac-


İlk kez yüreğin bambaşka çarpar. Tarifsiz bir duygudur yaşadığın. İçin içine sığmaz, adeta kendi içinden taşarsın. Alnındaki ter damlacıkları avucunda çoğalır. Hayat bir başkagörünür gözüne. Detaylarla ilgilenmezsin, her şeyi olduğu gibi kabullenirsin. İçinde bulunduğun duruma isyan etmezsin. İşin yokmuş, cebinde metelik yokmuş, ev sahibinle papaz olmuşsun; bunların hepsi bir sorun da olsa umurunda olmaz artık hiçbiri. Çünkü senin aklında başka şeyler vardır. Her yanını tarifsiz bir duygu bürümüştür. En ırak yerlerin dahi yeşermiştir artık. Dehlizlerine bir ışık dalmıştır. Aynalar artık dost yüzünü göstermiştir sana. İçin kıpır kıpırdır. Gözlerindeki soluk ışık artık parlamıştır. Hayat yeniden sana kapını aralamıştır. Sıkıntıların bir anda hafiflemiştir ve hiçbir şey artık senden daha önemli değildir. Çünkü sen âşıksındır. Sarmaşık gibi her yanını aşk kaplamıştır. Bütün uzuvların kalbinin yörüngesinde döner. Zaman kanatlanır, tutamazsın onu. Her yaşadığın gün bir başka güzeldir ve bir başka özeldir. Sevgilinin kucağında güller gibi açarsın. Yüreğin ısınır, güneşe bile kafa tutarsın. Alevlerde yanar ve alevlerde yeniden can bulursun.

Hayatın boyunca hep kış yaşamışsındır, artık bahar gelir dağlarına. Buram buram kokarsın, güle dahi kafa tutarsın. Bülbülle yarışır, nağmelerin en alasını okursun. Mısralar yüreğinden adeta yağmur gibi boşanır ve gönül defterine yazılan her mısra bir aşkı destanlaştırır.

Hiç bu denli sevmemişsindir. Böyle tutkuyla sevdiğin tek bir anın dahi olmamıştır. Sevgilinin gözlerini ezberlemek için durmadan resmine bakarsın. Defalarca tamam derken tekrar başa dönersin. İnsan âşık olunca hatırlamazmış sevgilinin gözlerini. Bakışlarındaki manayı okumak için durmadan suretini getirirsin gözlerinin önüne. Uykuların kaçar ya da tam tersine, derin uykulara dalarsın. Rüyaların hep sevgiliyle doludur, ona koşarken ya da onun dizine başını koyarken görürsün kendini.

Aşk aslında gecikmiştir sana. Geçmiş günlerine yanarsın, öyle monoton ve öyle sıradan geçmiştir her günün. Şimdi zamanın geçmesini istemezsin, ömür yarılanmıştır artık önünde. Ancak aşk bu, tutamazsın onu. Son hızla giden bir trene binmişsindir artık. Önünde bin bir durak olsa da, o durmaz hiçbirinde. Korkularını yenip anı yaşamaya bakarsın. Geçmişe hayıflanmadan ve gelecekten korkmadan yaşamaya çalışırsın. En mantıklısı da senin için budur zaten. Yoksa yaşamdaki güzellikleri yine kaçırırsın.

  

 
Toplam blog
: 46
: 1156
Kayıt tarihi
: 07.05.13
 
 

1977 doğumlu. Atatürk Üniversitesini bitirdi.Öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.2007'de Ankara Üniv..