Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

İlk Maç Öncesi Fenerbahçe

Rakiplerinin puan kaybettiği 2019-20 sezonun ilk haftasındaki maç öncesinde kısaca Fenerbahçeyi değerlendirmeye çalıştım.

Ersun Yanal'ın oynatmak istediği futbolun en kritik adami 6 numara. Ersun Yanal özellikle bekler ile beraber hücuma cıktığı icin, hücumda takımın saha dizilişi hemen hemen 2-1-2-5 gibi olmakta. Hücumdan defansa gecişlerdeki rakibe karşı tüm açıkları kapatan adam 6 numara. Özellikle 2013/14 sezonunda M.Topal 6 numara pozisyonunda cok iyi oynamıştı. Hatta Ersun Yanal'ın geçen sene takımın başına tekrar geldiğinde yine ilk tercihinin M.Topal olduğunu gördük. Bir iki defa Jailson'ı da o bölgede denedi ama Jailson, Ersun Yanal'ın isteklerini karşılayamadı.

Ersun Yanal'ın oynatmak isteği oyun riskli bir oyun olarak adlandırabilir. Bu oyun ancak ve ancak üst düzey ve kaliteli oyuncular ile oynanabilir. Özellikle sol ve sağ beklerin her hücumda en ileride yer almaları gereken bu oyun yapısında, beklerin bireysel yeteneklerinin ve fiziksel güçlerinin en üst seviyede olması oldukça önemli. 2013-14 sezonunda Ersun Yanal belki de bulup bulabileceği en iyi oyuncu grubu ile çalışma fırsatı yaşamış, istediği riskli oyun planını sahaya yansıtabilmişti. O dönemdeki sağ ve sol bekler ile beraber M.Topal, istenilen oyun planın neredeyse %60'nı sağlamaktaydılar.

Bu durumda Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunun bu oyun planına ne kadar uygun olduğu özellikle yapılan hazırlık maçları çerçevesinde değerlendirildiğinde, Fenerbahçe'nin mutlaka ve mutlaka stoperlerden önce, A sınıf bir 6 numara ve A sınıf bir sol bek almak mecburiyeti var. Eğer bu iki transfer yapılmazsa Zanka ile beraber değil 1 stoper, 2 stoper daha alınsa fayda etmeyecektir. 6 numara ve 1 sol beke ilave olarak, takımın A sınıfı 1 stoper, 1 hedef santrafor ve de hatta 1 kanat forvet transferine de Fenerbahçe'nin ihtiyacı bulunduğunu düşünmekteyim.

Fenerbahçe bu eksiklikleri ile Gazişehir Gaziantep önüne çıkacak. Kuvvetle muhtemel Fenerbahçe'nin önde basıp, Ersun Yanal oyun mantelitesi ile beraber maç boyunca rakip sahada oynamak isteyeceği bu maçta bu eksikliklerin Fenerbahçe'nin oyun yapısını olumsuz etkileceğini düşünmekteyim. Bu durum da Gazişehir Gaziantep için bir fırsat olabilir. Bu eksiklikler nedeniyle, ligin ilk maçının sonucuna Fenerbahçe'nin nasıl oynayacağından çok Gazişehir Gaziantep'in performansının belirleyeci olacaktır.

2019-20 sezonu hayırlı, uğurlu olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..