Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

İlk maçın günahı olmaz

İlk maçın günahı olmaz
 

100. yılımızı kutlayacağımız sezonun ilk maçı için heyecan doruktaydı. Haftaya ezeli rakibimizle oynayacağımız maç Adana maçını daha da önemli kılıyordu. Reha Kapsal’a taraftarın güveni ve  yapılan yerinde transferler şampiyonluk umudunu daha da yükseltiyordu. Karşıyakalılar Göztepe maçı öncesinde takımı görmek,izlemek istiyordu.

 Maça bir saat kala trenden indiğimde kapalıdan gara doğru yayılan oley sesleri duyuluyordu. Kapalı tribün sahaya ısınmak için çıkan oyuncuları tek tek tribünlere çağırıyordu.

 Kombine kartımla açık tribündeki yerimi aldım. Dışarıda biraz oyalanıp, uzun bir sırayı bekledikten sonra içeri girdiğim için açık tribünün köşesinde kale sahası çizgisi hizasında arkadaş grubumla yerimi aldım.

 Karşıyaka  Kalede Necati , defansın göbeğinde Ufukhan ve Murat Akyüz , sağ bekte Murat Sözgelmez, sol bekte Ahmet Solakel, orta saha Taha, Özgür Volkan ve Erdi , ileride ise Adiyiah, Agbetu ve Erhan Şentürk kadrosu ile sahadaydı. Adiyiah sağ çizgiye, Agbetu ise sol çizgiye yakın oynuyordu.

 Adana maça hızlı başladı. Hatta topa kayarak müdahale eden bir Adanalı oyuncu hızını alamayarak saha dışına çıkıp Reha Kapsal’a kayarak çarptı ve düşürdü.

 Agbetunun yaptığı faulle Adana serbest vuruş kullanacaktı.Serbest vuruş kullanılmadan önce, Necati barajı kurarken barajı yanlış kurduğunu fark ettim. Kaleci baraj kurdururken baraja emanet edeceği köşedeki kale direğine ve topa göre barajın konumu sıfırlar. Baraj kurulurken kalecinin baraja emanet ettiği köşeye en uzun  oyuncu geçirilir. Barajın kaleye izdüşümüne göre kale direğinden kalenin ortasına doğru en uzundan kısaya doğru boy sırası ile baraj kurulur. Karşıyakalı oyuncular en uzun adamın olması gerektiği yerde Agbetu olmak üzere, olması gerekenin aksine uzuyan boy sıralaması ile baraj kurdular. Kurduğu baraja bir köşeyi emanet eden kaleci Necati uzun adamların barajın solunda olması sebebiyle görüş açısını da kapatmış oldu. Fahri Tatan kısa adamlardan kurulu köşesi üzerinden  topu tam köşeye gönderdi. Necati topu iyi hamle yapıp uzansada topu çıkaramadı.

 Maçın başında gelen gol tam anlamıyla şok etkisi yarattı. Golün arkasından Adananın defansın arkasına doğru attığı birkaç uzun topun tehlikesi olması moral bozukluğunun yanında bir de korkuya sebeb oldu. Toparlanan Karşıyaka tüm oyuncularıyla savunma yapan Adananın üzerine gitti. Adanasporun yaptığı savunmayı çok beğendim. Karşıyakamız top çıkaracağı sırada önde forvetleri ve arkasında üçlü defans oyuncularımıza pres yaparak, orta saha oyuncularımıza boş alan bırakmayarak hatalara zorladı. Top kendi bölgelerine geçtiğinde diğer üç orta saha oyuncuları alan kapatıp topa basarak Karşıyakanın topu kanatlara, çizgiye çekmesine sebeb oldu. Topu kanatlara çekilirken ceza sahası çizgisine paralel dörtlü defans ve bu blogun on metre ilerisine dörtlü orta saha blogu ile tamamen kapandılar.

 Adiyiah ve Agbetu bu katı savunmadan dolayı çizgiye kaçmak zorunda kaldılar ve kaleden uzak kaldılar. Kısa paslaşmalar ile bu katı savunmanın arasına sızmaya çalışıldı. Kullanılan kornerde yanlış görmediysem Özgür penaltı noktasından topu dışarı atarken, ceza sahasında Adiyiah’ın rahibine attığı şık çalış sonrası vuruşu direkten döndü. Karşıyaka etkili olmaya başladığı anlarda penaltı oldu. Tribünde tam karşımda olan penaltı pozisyonuna tribünde anlam veremedim. Penaltı vuruşunu kornere çelen kaleci Necati , bu kornerden arka direğe kesilen topa kafayla yapılan vuruşun çizgiyi geçmesini engelleyemedi.

 Reha Kapsal yaptığı değişikliklerle oyuna müdahale etti. Özgür Can oyuna girdikten sonra   Agbetu ile beraber defansın arkasına sarkıp pozisyonlar üretmeye başladı. Özgür Can’ın güçlü yapısıyla rakip defansı zorlaması formayı Erhan Şentürkten alabileceğini gösterdi.

 Maçın geneline baktığımızda Karşıyakanın iki farklı yenilgiyi hak etmediğini söyleyebiliriz. Yakalanan pozisyonlar değerlendirilseydi sonuç daha farklı olabilirdi. İlk maçın günahı olmaz diyerek bu yenilgiyi, ders çıkartılarak takıma fayda sağlayacak ve tekrarına izin vermeyecek bir nazar boncuğu olarak görüyorum.

 Önümüzdeki hafta Göztepe derbisinde, Göztepe idarecilerin tribünleri yarı yarıya açmak yerine Karşıyaka taraftarına %5 lik bölümü ayırdığı için sadece 2500 Karşıyaka taraftarı stadta yerini alabilecek. Adana gibi kapanmayacak açık futbol ortaya koyacak göztepeye karşı Adiyiah ve Agbetu çok etkili olacaktır. Haftaya güzel bir sonucu yazmak dileğiyle…

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..