Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

İlk öğrendiğim adındır Atatürk'üm

İlk öğrendiğim adındır Atatürk'üm
 

Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:

Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir

Demek ki ne imiş.. her genç genç fikirli olamıyabilir, ileriyi iyi görmek gerek, ilkelerine inkilaplarına sadık kalarak ülkemizi ilerilere taşıyacak okuyan düşünen uygulayan aydın fikirli gençler gerek bizlere, çünkü yarınları onlara emanet edeceğiz..

Bu tarih kurtuluş savaşının başladı gündür ulusumuz için..

Kurtuluş savaşı.... kimden neden??

Vatanımızı yağma Hasan'ın böreği gibi ağızlarından salyalar akarak paylaşmaya başlamış, askerlerini uygun gördükleri yerlere çıkarmaya başlamışlardı ...
Samsun da bu noktalardan biri idi, Atamızın bu hiç hoşuna gitmiyordu,

Bir şeyler yapılmalı idi.. vatan elden gidiyordu seyretmek seyirci kalmak hem topraklarımızı zapdedip hemde orada yaşıyanları egemenlikleri altına almak.. utanç verici idi..

ve Mustafa Kemal beraberindekilerle birlikte 16 mayıs 1919 cuma günü görüntüsü eski ama iyi çalışan Bandırma adlı tekne ve kaptanı Karadenizi çok iyi bilen kaptanı ile samsuna doğru yola çıkarlar asker olarak bindiği gemiden bir kaç gün sonra sivil olarak devam edecektir savaşımıza Atamız..

Gördüğü manzara hiçde hoş değildi.. Halk kendisini koruyamayacak durumda idi, şehirde işgal kuvvetleri vardı.

Yolculuk esnasında uykusuz geceler geçirmişti Atamız .. Yine öyle geceler bekliyordu Atamızı, ama O' nda ve O' nun gibi düşünenlerde bu azim oldukça tüm engeller bir bir aşılırdı.

Bu yolculuk Türk milleti için dönüm noktası oldu ve kurtuluşun başlangıcı idi.

Milli mücadeleyi başlatmak üzere o köhne vapur ile Samsun daki o başlangıç hepimizin yüreklerine kazılmış bir tarihtir.. Kurtuluşun ilk ayak sesleri..

İşte büyük Atatürk'ümüz gençliğe bu bayramı hediye ederek onları her güzelliğin başlangıcı olarak gördüğünü ifade etmiştir..

Kimde var bu kadar ince düşünüşlü bir lider?

Çocuklara 23 Nisanı gençlere 19 mayıs 'ı tüm halkına cumhuriyet bayramını.. Kadınlarına tüm haklarını, ulusuna önderlik yaptı yol gösterdi halkıda onu çok sevdi ardından sevgi seli gibi aktı..

Çocuklarımıza ilk Atatürk'kümüzü öğretiriz ilk onun resmini görürler ilk söyledikleri isimdir o...

Demiştir ki Atamız;

Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir demiştir. Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür.

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.

Gençlik Bayramımız kutlu olsun... "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Resim;http://www.tbmm.gov.tr/kultur_sanat/images/

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..