Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

İlk okul, lise yetmez bütün millet tek tip giyinmeli Sayın Kılıçdaroğlu!

İlk okul, lise yetmez bütün millet tek tip giyinmeli Sayın Kılıçdaroğlu!
 

CHP lideri yine keskin "muhalefet" yapmış... MEB okullarındaki kıyafet serbestleştirmesine karşı çıkmış... Sayın Kılıçdaroğlu "Tek tipçiliği" savunuyor.

Bir CHP liderinden beklenen de budur aslında. Bütün milleti "tek tip" yapmak için dayatma üstüne dayatma yapmış; yetmediği yerde dayak üstüne dayak atmış bir partinin başka türlü düşünmesi beklenemezdi elbette... Tek tipçilik CHP'nin genlerinde var.

Ne var ki, Sayın Kılıçdaroğlu CHP lideri olurken, bilinen ve beklenen CHP tek tipçiliğinin dışına çıkar, tek tipçilik yerine, çokluğu savunur, diye ummuştuk. Bu umutlarımız çoktan boşa çıktı aslında da yine de çıkmadık candan umut kesilmez hesabı, Kılıçdaroğlu'nun ağzına bakıp duruyoruz.

Hükumet'in aslında yıllardır istenen kıyafet dayatmacılığına son vermesi, meğer çocuklar arasında eşitsizlik yaratırmış... Çünkü, fakir çocuklar marka giyemezmiş, zengin çocuklara bakıp ezilirmiş... Hatta, bu tek tip kıyafet bunun için getirilmişmiş...

Yani güler misiniz ,ağlar mısınız... Çağlar değişti, bunlar hala eski sosyalist ( aslında national sosyalist demek lazım)  saplantılarından kurtulamadılar. Sizin tek tip kıyafeti niçin getirdiğinizi hepimiz biliyoruz. Amacınız, üniformal devletinizde yaşayan her ferdi rejiminiz için üniformalı birer "er" haline getirmekti. (Bu anlamda bizim gençlik yıllarımızı da zehir ettiniz, yok kravattı yok şapkaydı, diyerek ) Yoksa, zaten herkes fakirdi, sizin partinizin devr-i iktidarında.

Herkesi fakirlikte eşitlemeğe alışmış, hatta bunu ideolojik olarak benimsemiş bir zihniyet bu. Bugün örneği sadece Kuzey Kore olan bir devlet anlayışı...Hatta, belki orda bile yoktur artık.

Demek okullarda herkes istediği gibi giyinirse, Mahmutpaşa'dan giyenenlerle, Vakko'dan giyinenler arasında sosyal çatışma yaşanır ha!!!

Ne demeli... Hala, sizin partinizin Tek Parti olarak, tek tipçiliği dipçik zoruyla direttiği zamanlarda yaşıyoruz sanıyorsunuz... Oysa, o zamanlar çoktan bitti... Artık bu ülkede çocuklar soğuk kuyu lastik ayakkkabı ve pazen elbise giymiyor...Sümerbank bu işleri bırakalı çok oldu.

Efenim, bu günde çok pahalı markalar var, diyorsanız, doğrudur var... Ve bazı çocuklar bu pahalı markaları giyebilirler. Bunu önlemenin yolu hepsine kara önlük, beyaz yaka giydirmek midir?  Ya ilk okuldan liseden sonra ne yapacaksınız??

Bu çocuklar sadece okulda değil, parkta bahçede her yerde bir araya geliyor. Ne yapıyorlar, kılık kıyafet dövüşü mü yapıyorlar?

Velilerin kesesini düşünüyoruz, iddianız da sahte... Eğer velilerin kesesini düşünüyorsanız önce şu dersanelerin kapanması işine destek verin... Oysa, sizler ona da karşı çıktınız; nasıl sosyalistlikse artık...

Bu "her şeye muhalefet" anlayışı içizimi baydı... Çağ değişti, dünya değişti, bir siz değişemediniz... Yıllardır her işine koşturduğumuz, NATO'dan  kırk yılın başı bir şey istemiş; adamınız Esed'in çıldırması ihtimaline karşı  sınırlarımıza patriot yerleştirilmesine karar vermişiz. Siz bu  patriot getirilmesine  de "her şeye muhalefet" anlayışınız çerçevesinde karşı çıkıyorsunuz...

Hala bıraktığımız yerlerde patri'otluyorsunuz...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..