Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '14

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

İlk Öncü Kadınlar Ödülü...

İlk Öncü Kadınlar Ödülü...
 

Bu yıl “Genç Büyükler İlk Öncü Kadınlar Ödülünü”  gerek çalışmaları, gerek kişilikleriyle iki güzide Türk kadınına DÜYADER tarafından verildi.

Birçok konuda öncü olmak ve kitlelere sesini duyurmak, insanların dikkatini ve duyarlılığını “genç büyüklere” yöneltmeyi hedefleyen bir dernek olma yolunda çalışmalarına devam eden DÜYADER kadınlarımızı 8 Mart’ta unutmadı. Kadın hangi yaşta olursa olsun bizim için kıymetlidir. Yaş almak doğumdan itibaren başlar. Kadınlarımız ‘genç büyüklerimiz’ derneğimizin olmazsa olmazlarıdır. Diyen bir anlayışla yol alıyorlar.

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı nezdinde Gülgen Dural Hanımefendi, sebatkâr, olgun kişiliği ve yılmadan yıllara meydan okuyarak azimle, sevgiyle “genç büyüklerimize” hizmet ederken, sosyal sorumluluk anlayışının öncülüğünü yaptığı için kendisine bu ödül verildi.

Gülgen Dural’ın felsefesi her konuda kadını yücelten ve ileriye götüren bir anlayışa sahip bir kişilik, bakın bize bu güne özel neler söyledi; Kadınların dayanışma içeresinde olması gerekiyor. Kadınları ayakta tutalım ki, sağlıklı nesiller yetiştirsinler. Her şey kadının elindedir. Kendisiyle konuştuğum sırada kadın mahkûmları görmek, onlarla bir arada olmak için Vakıf olarak ziyarete gidiyorlardı.

O bir idol, o bir gönüllü ‘Bir gönüllü arıyorum güneş kadar sıcak yıldız kadar parlak su kadar berrak hava kadar ulvi sevgi, saygı hoşgörüyü yüreğinde taşıyan gönüllüler arıyorum.’ Diyen bir nefer. Kim mi? Tabi ki, Gülgen Dural…

Bir diğer  ödül değerli büyüğümüz ,yıllarca yılmadan özveriyle hizmet eden, fötr şapkası, renkli kişiliği ve cana yakın tavırları ve en önemlisi de okulundaki çocukları kendi çocuklarından farklı görmeyen, herkesin “Fatoş ablası” olan aynı zamanda Özel Fatoş Abla Eğitim Kurumlarının kurucusu Fatma Özyurt hanımefendi.

Sevgili Fatoş abla, Ocak ayında eşini kaybetmesine rağmen, üzüntüsünü çocuklara belli etmemeye çalışan bir abla. Çocuklar soruyorlar ‘neden rujunuz yok’ O da diyor ki; ‘sizleri öptüm de gitti.’ Bir çocuk oradan diyor ki, o eşini kaybetti, bunları anlatırken işte bu sevgi bambaşka demekten kendini alamıyor.

Fatoş ablamızın felsefesi; yaşlılık psikolojisine girmeyin. Erkek çocukları siz anneler yetiştiriyorsunuz, sevgiyle yetiştirişseniz şiddetin önünü kesersiniz. Diyor.

Fatoş abla bakın bizlere bir öneride daha bulunuyor. Yüzünüzden gülücük, yüreğinizden sevgi, vücudunuzdan sağlık, cebinizden para hiç eksik olmasın.

***

DÜYADER Yönetimi “Uluslararası Platin Saçlı Güzeller” yarışmasını Mayıs ayında yapmayı planlıyor. DÜYADER Başkanı Umut Çınar yaptığı açıklamada; yukarıdaki iki güzide insan jüride yer alacaklarlar. 65 aylık çocuklarımız ve üstü, 65 yaş ve üstü “genç büyüklerimizin” katılacağı bir ilk olan yarışmamız dünyada bir ilk olacak, dedi.

e-mail:belginturan@gmail.com 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..