Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İlk randevuda ne giymeli? Ne giymemeli?

İlk randevuda ne giymeli? Ne giymemeli?
 

İlk randevuda ne giymeli? Doğrusu soru öyle çok da "genelleme"lerle kotarılacak gibi değil, durum ciddi. Üstelik ten rengi, göz rengi, beden, mekan, saat, buluşulacak adamın maçoluk endeksi(!) gibi bilinmeyen parametreler de cabası! 

EVET İLK RANDEVUDA NE GİYMELİ?
 
Başlamadan belirtelim, bu yazı boyunca evrim mevzuuna hiç girmeyeceğim hanımlar! ama siz aklınızdan çıkarmayın:) O ilk randevuyu yaşayacağınız varlık maalesef henüz sizin gibi aynı anda bir kaç işi birden yapamayan(ya da yapmayı tercih etmeyen), sizin kadar çok konuşamayan, bir sürü moda blogu ya da dergisi okumayan, sadece ihtiyacı kadar kıyafet alan, çok renk, çok kadın, çok laf, çok mağaza, çok çok görünce kafası karışan, modadan tek anladığı Victoria’s Secret defilesi olan bir canlı:) Ondan çok da fazla bir şey beklemeyin! O yüzden ilk randevuyu kotarmak size düşer:) 
 
İlk randevuda ne giymeli konusu karşınızdaki kişiyi de henüz yeterince tanımadığınız için tabii ki gardrop önünde saatler geçirtebilecek bir soru, ama aslında cevabı çok da basit: "LESS IS MORE" Yani abartmadan, çoklaştırmadan, gereğinden fazlalaştırmadan giyinmek.
 
"Ne giymemeli?”den başlayalım. Bu konuda fikrini sorduğum çeşit çeşit güzide beylerin cevapları ile de teyit ettiğim üzere “trendler” ve “renkler” ilk randevular için risk taşıyor! Örneğin;
  • Evet son yıllarda artık matchy matchy yani renklerin ve desenlerin aşırı uyumlu olması  demode ama çoğu erkeğin gözleri henüz “uyumsuz/karışık” kombinlere hazır değil hanımlar! Farklı farklı renkler bir aradayken size konsantre olmasını beklemeyin, o yüzden siz siz olun renkleri çılgınca karıştırmayın, belki her buluşmada dozu biraz arttırın  ama ilk randevuda ani bi vuruş yapmayın:) Size en çok yakışan rengi bulup onun en yumuşak tonunu seçebilirsiniz.
  • Trendler riskli olabilir dedik:  önümüzdeki sezon pötükare moda , siz de modayı takip ettiginizden sezonun enn güzel pötükareli elbisesini giyip gittiniz; moda otoritelerine, o çok yakın arkadaşınıza  ve bana göre çok da güzel ve şık oldunuz, gel gör ki erkek için pötükare dediğimiz piknik örtüsü:) Hele bir de "fazla espri”li bir erkekle buluştuysanız vay halinize:) 
  • Ya da üzerinizde zımba trendinden enfes bir örnek gururla gittiğiniz randevuda durun durun adamın düşünce balonuna iyice bir bakın: elinde kırbacıyla orada duran siz olmayasınız, üstelik daha ilk buluşmada:)))
 
Bu sebeple en doğrusu o an moda ya da trend olandansa zamansız stillerden birini seçmeniz. Buluşmanın olacağı yere göre örneğin,
  • Küçük siyah elbise: özellikle bir akşam yemeği randevusu için en doğru seçim, farklılığınızı aksesuarlarınızla gösterebilirsiniz.
  • Dar beyaz gömlek+boot cut jean belki bir de blazer : bir öğle yemeği ya da haftasonu buluşması olacaksa mükemmel seçim
  • Marine renkler/marine kombin : denizci teması hem dingin hem asil bir görünüm verir
  • Pastel renkli monokrom bir kıyafet: size en çok yakışan rengin içinde emin olun çok rahat ve enerjik hissedersiniz tek yapacağınız o rengin en yumuşak/pastel tonunu giymek
  • Tüm bu seçenekler değişik aksesuarlarla abartmadan renklendirerek ya da farklılaştırarak giyilebilir, böylece “genel”den olmadığınızı “özel” olduğunuzu ya da “farklı” olduğunuzu da hem şık bir şekilde gösterir, hem de örneğin  dondurma şekilli bir kolyeden güzel bir sohbet çıkarabilirsiniz:)
 
Bir diğer önemli nokta ilk bulusmada çok dar bir şey giyilmemesi, belki buluşma güzel geciyor, belki yemek yetmedi, belki hadi bi de tatlı, hadi bi de kahve ile devam etti. O beyaz skinny jean daha ne kadar dayanabilcek:)? O sebeple bence skinny jean ya da skinny pantolon, vücut hatlarını çok ortaya çıkaran saten kıyafetler ilk randevu için riskli! Ama bu çok salaş, çok bol giyinin demek değil. Eğer dar kostümleri seviyor ve giymek istiyorsanız likralı olanları tercih edin. En önemlisi ne çok dar ne çok bol tam bedeninizi bulmanız.
 
Riskli seçimlerden biri de çiçek desenli kıyafetler, üstünüzdeki elbisenin çiçekleri 100% ipek bir A+ tasarımcıdan dahi olsa bizim erkeklerimize nedense çoğunlukla “basma” olarak görünmekte! 
 
Mutlaka kaçınılması gereken noktalara hızla değinirsek:
  • Aşırı dekolte en yapılmaması gerekeni! Haddinden fazla mini, haddinden derin V, haddinden fazla sırt hepsi de yanlış. Merak uyandıracak kadarı yeterli.
  • Paspal, aşırı bol ve özensiz kıyafet
  • UGG ve türevleri
  • Keyfinizi bozacak yükseklikte, rahatsız topuklular
 
Kıyafet kadar dikkat edilesi bir diğer şey de işin kozmetik kısmı. Çok ağır, çok belirgin ve çok renkli makyajdan kaçının, hani gelin makyajı yapılır ya rüya gibidir, zariftir, varla yok arasıdır ama aslında yüzünüzde bir ton makyaj vardır, işte uygun olan o.  Oje olarak özellikle French ya da standart kırmızı en uygunu.
 
Her ne kadar bunlar genel ve çoğunluğa göre kurallar olsa da, tabii ki sizin ilk randevunuz yukarıda aman hayır dediklerimizi daha çok seviyor çıkabilir, o sebeple bana kalırsa “Ne giymeliyim?”in en birinci cevabı  aslında “Gülümsemenizi giymelisiniz” olmalı! Gülücüklerinizi sakınmayın, onlar işe yaramıyorsa zaten belki de o işe yaramazın tekidir:)
 

 

 
Toplam blog
: 6
: 422
Kayıt tarihi
: 28.11.11
 
 

Stil Trend Moda ..