Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

İlk üç maddeye pozitif olarak dokunulabilecek...

İlk üç maddeye pozitif olarak dokunulabilecek...
 

04.10.10 Ne olursa olsun, ‘konuşulmaması’ yönünde bir ‘eylemde’ bulunulmasını doğru bulmuyorum… Elbette konuşulmalı… Anne de konuşulmalı… Baba da konuşulmalı… Ülke de konuşulmalı… Din de konuşulmalı… Başkaları da. Sulandırılmadan, toplum yaşamına katkı sağlatarak yapılmalı; yapılan. Pkk’yı konuşmadan, tartışmadan nasıl anlayabiliriz ki başka? Yazılanları, söylenenleri, teorileri, pratikleri, yaşananları, dinlenenleri, ileri sürülenleri göz önünde bulundurmadan ‘nasıl’ olup da ‘terör’ konusuna çözüm oluşturulur ki? Masaya geçersiniz… Daha söze başlamadan salyalı sözleri savurursunuz… Ya sonra… ‘Çözüm’ denilen kavram terine ‘kaosla’ karşılaşırsınız! Bunu başka bir tanımı da yoktur! Dinleyin şimdi… Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç demiş ki: ‘Gerektiğinde ilk üç maddeye pozitif olarak dokunulabilir.’ Şöyle düşündüm: Bu konu, bugün için konuşulmuş olsaydı, sözüm ona ‘yeni’ bir söylem olarak gündeme gelmiş olsaydı ‘belki’ de geçip gidecektim! ‘Belki’ de, belki de değil; kesin umursamayacaktım bile! Her an duyduğum, ne bileyim işte, alışıldık sözlerin bir yenisi ‘diye’ düşünecektim! Üzgünüm… Öyle değil! İktidarın sekiz yıldır ‘yavaş yavaş’, sindire sindire bu günlere ‘nasıl’ geldiğini düşündüğümde de ‘sarsılmadan’ duramadım… Üç-beş yıl önce söylediklerini biraz önünden, biraz arkasından budayarak; çokça da ‘deforme’ ederek, yaralayarak, bozarak, yabancılaştırarak ‘nasıl’ günün konusu yapabildiklerini bilmiyoruz muyuz? Biliyoruz! Bal gibi biliyoruz! Artık önümüzdeki günler ‘şu’ maddeleri konuşacağımızı, tartışacağımızı bilelim: <ı>Madde 1<ı>- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
<ı>Madde 2<ı>- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
<ı>Madde 3<ı>- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. 12 Eylül halkoylaması ile birlikte yapılan-yapılacak olan değişikliklerle iktidar ‘neler’ yapabilirmiş görelim… Görelim…

 
Toplam blog
: 59
: 373
Kayıt tarihi
: 29.10.09
 
 

Selam ... Yaşam bir garip labirent, karışık bulunca karışıyor. Öyle çok ayrıntı var ki, onları si..