Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İlk ve son dünya savaşı

Çağımızdaki gelişmeler sonucu insan değişti mi sizce?

Mesela erkeklerimizin okuyanları diyelim, öğrendiklerinden, özellikle teknolojinin burunlarına dayadığı yaşam biçiminden etkilenip, ruhlarında değişimlere uğradılar mı?

Hiç değişmedi demek elbet değişim yasalarının ruhuna ters.. Değişim kaçınılmaz.. Artık kendilerine köle kadın istemiyorlar.. Onlar şimdi kendilerine eğitimli, akıllı ve dişi kadın istiyorlar.. Fakatttttt o akıllı kadının kendilerine hayran olmasını istiyorlar! Hayranlığın yanı sıra kendilerine bağımlı olmasını istiyorlar! Üstelikte kendilerine karşı olabildiğince şefkatli ve hatalarına karşıda anlayışlı olmaları mutlaka gerekli diye düşünüyorlar! Bakın erkeklerimiz ne kadar değişmiş!

Birde kadınlara bakalım.. Kadınlarımız artık kendilerini kollayacak, koruyacak ve bakacak kendilerini emanet edecekleri erkek istemiyorlar! Bu erkeğin üstünlüğünü kabul etmek anlamına geliyor çünkü.. Maço erkek tipini kafalarından silip attı kadınlarımız.. Eşitlik temelinde düşünüyorlar ilişkileri/evlilikleri.. Fakat ilişki/evlilik için erkek seçerken önce kendilerini kafalarının içinden esir alacak/sevişecek kişiyi bulmaları gerekiyor! Kadınlar ekonomik gücü, sosyal statüsü, becerileri için, güzellikleri için kendilerine gelen erkeklerden hoşlanmıyorlar artık! Onlara bağlanamıyorlar! Kadınlar önce ruhlarını doyuracak/sevişecek erkekler arıyorlar! Ruhlarını doyuracak/sevişecek erkek bulduktan sonra kendilerini geyşa gibi bırakıveriyorlar erkeğin kollarına.. Çağdaş maço arıyorlar diyorum şimdiki kadınlara.. Erkek ise çağdaş köle arıyor.. Değişim bu desem, şimdi epey kızan olur bana sanırım..

Tespit doğrumu? Başta sona hatalı yukarıdaki tespitler.. Madem en temel değişmedi niye artık kadınlar ve erkekler çok bağlı/bağımlı değiller birbirlerine.. Sanırım en doğru tespit için soruyu parçalamak lazım.. Şöyle diyeceğim o zaman; Her insan (aslında köle yada efendi olsa da fark etmiyor) bu bağlı/bağımlı ilişkilerden bıktı galiba .. Kendini ancak egemen olunca özgür hissedeceği bir ilişkiden/evlilikten artık herkes bıktı sanırım.. Bu sürekli savaş anlamına geliyordu çünkü.. O yüzden çağdaş kölenin ve çağdaş maçonun standartları her gün daha artırılarak, akılcılaştırılarak, aslında ‘’yaşasın bekarlık/özgürlük çağı’’ galiba bu çağ.. Arada da karşı cins tatilleri olursa hele değme keyfine iki tarafında.. (Ancak kadın çocuğu olmadan kaldıramaz bu çağı.. Çocuk olayı ve miras olayını çözerse Leyla mecnun gerçek anlamda masallarda kalacak bu gidişle.). Erkek ve kadının egemenlik savaşı tarihi sona erecek gibi gözüküyor.. Çünkü tarih asıl anlamıyla, kadın ve erkeğin egemenlik savaşı gibi geliyor bana.. Savaşların en uzunu ve en bitmez olanı buydu..İşte insanlık tarihinin en büyük savaşı buydu bence.. En kanlı, en çok gözyaşı dökülen, en şiddetli geçen savaşı bu savaş.. Ve şimdilerde en beter şekilde devam ediyor.. Girmediği yer kalmadı.. Galiba bu savaş bitecek..
 
Toplam blog
: 615
: 948
Kayıt tarihi
: 25.06.10
 
 

1959 Denizli doğumluyum.. İ.Ü. İktisat Mezunuyum.. Emekliyim ve hala çalışıyorum.. Yaşam bizden önce..