Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '10

 
Kategori
Spor
 

İlk yarı değerlendirmeleri: Bursaspor

Sezona üst üste altı galibiyetle giren ve bu grafiği ile yoluna geçen sene kaldığı yerden devam eden Bursaspor, Trabzonspor’un ardından sezonun ilk yarısının en başarılı ekibi oldu. Hatta Şampiyonlar Ligi’nden alınan ağır darbelere karşın ligdeki istikrarlı başarı, Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri için ayrı bir takdir vesilesi.

Geçtiğimiz sene kazandığı şampiyonlukla sadece kendisi için değil diğer tüm Anadolu kulüpleri için adeta bir çağı kapatıp yenisini açan yeşil beyazlılar ile ilgili en büyük endişe, Bursa ekibinin bu başarıyı bu sene sürdüremeyeceği ve ligin orta sıralarındaki yerine geri döneceğiydi. Fakat geride kalan on yedi maçta sadece iki yenilgi ve dört beraberlik alarak bu beklentileri boşa çıkaran Bursaspor bu sezon da en az geçen seneki kadar iddialı olduğunu göstermiş oldu.

Bursaspor’un bu seneki şampiyonluk hedefi önündeki en büyük engel hiç şüphesiz Trabzonspor. Zira üç büyük takımın hem teknik direktörleri hem de futbolcuları ile uyum sorunu yaşadığı bir dönemde, kadroda “sihirbaz” oyuncular olmasa da etkili bir takım oyunu ile başarıya ulaşmak mümkünken bunun Bursaspor’un yanı sıra bordo mavililer tarafından da hayata geçirilmesi yeşil beyazlılar için önemli bir dezavantaj. Gerçekten de Bursaspor, Trabzonspor ile birlikte ligimizdeki en uyumlu iki kadrodan biri ve sadece bu özellik bile bütçesi 100 milyon TL civarında olan yeşil beyazlıların, kendinden kat be kat fazla bütçeye sahip takımların önüne geçmesi için yeterli oluyor.

Bursaspor ile ilgili yanlış bir kanaat takımın yeterince parası olmadığı için yıldız oyuncu almadığı yönünde. Ancak unutmamak gerekir ki geçtiğimiz sezon elde ettiği başarılarla yeşil beyazlılar neredeyse bütçeleri kadar bir gelir elde etti ve özelikle Şampiyonlar Ligi kozu da kullanılsa Bursaspor’a gelmek için can atan onlarca yıldız futbolcu bulunurdu. Fakat üç büyüklerin aksine oyuncu almış olmak için transfer yapmayan ve bu anlamda çok başarılı bir transfer politikası izleyen Bursaspor, bu anlayışı ile de rakiplerinin önüne geçmiş durumda.

Sonuçta Bursaspor bu sene devam ettirdiği başarısı ile geçen senenin asla bir tesadüf olmadığını gösterdi ve bu performansı ile tüm akranlarına ilham kaynağı oldu. Bugün eğer Bursaspor maçları büyük takımlar için derbiye yakın değerlendiriliyor ve Bursa Atatürk Stadı her takım için en zor deplasmanlardan biri olarak görülüyorsa bu, yöneticisinden masörüne kadar kulüpte herkesin doğru işler yaptığını gösterir. Bu genel başarıda en büyük pay ise birkaç sene öncesinde ikinci ligde mücadele eden takımı bugün şampiyonluk seviyesine çıkarmayı ve daha da önemlisi burada tutmayı başaran Ertuğrul Sağlam’ındır.

Perşembe: Fenerbahçe

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..