Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

İlk yarının ardından

İlk yarının ardından
 

Turkcell Super Lig, hiç bitmesin...


Turkcell Süper Lig’de 17 haftalık ilk yarı sona erdi. Büyük çekişmelere sahne olan yarıda özellikle ilk beş sürekli yer değiştirirken Fenerbahçe devre arasına lider girdi.

İlk hafta sonunda Antalyaspor’un ele geçirdiği liderlik 5 kez el değiştirirken toplam 4 takım puan cetvelinin zirvesinde yer aldı. Fenerbahçe on haftayı lider tamamlarken, Galatasaray dört, Kayserispor iki ve Antalyaspor da bir hafta bu onuru yaşadı.

İlk yarının ilk ve son haftası ligin son üç sırası Sivasspor, Denizlispor ve Ankaraspor şeklinde aynı sıralama ile tamamlandı. İlk yarıda en çok golü Galatasaray (36), en az golü de Denizlispor (11) kaydetti. Kalesinde en çok golü Sivasspor (29) görürken, en az Beşiktaş (10) gol yedi. Beşiktaş attığı yirmi golle de Süper Lig’in en az gol atan dördüncü takımı oldu.

İlk yarının gol kralı 13 golle Kayserisporlu Makukula oldu. Futbolcu, rakip ağlara gönderdiği 13 golün yanına 2 de kendi kalesine attığı golü ekleyerek ilginç bir istatistiğin sahibi oldu. Gol krallığında ilk on sırayı yabancı futbolcuların alması da çarpıcı bir sonuç olurken en fazla gol atan yerli futbolcu 6 gol ile Gençlerbirliği’nden Mustafa Pektemek oldu.

Bu sezonun dikkate değer ayrıntılarından biri de son birkaç sezondur Süper Lig’i sonuna kadar domine eden ve şampiyonluğa oynayan Anadolu temsilcisi Sivasspor’un hayal kırıklığıydı.

Sezon içerisinde Ankaragücü bayrağı altında birleşme kararı alan Ankaraspor da birçok futbolcusunu bu kulübe verdikten sonra ligden ihraç edildi. İki kulübün futbolcularının sentezi haline gelen ve büyük işler beklenen Ankaragücü ligi düşme hattının hemen üstünde tamamlayarak tüm tahminleri boşa çıkarttı.

İlk yarı sonunda lider Fenerbahçe ile beşinci sıradaki Beşiktaş arasında beş puan fark bulunurken, son haftaların formda takımı Trabzonspor da (son hafta Fenerbahçe’ye kaybetmesine rağmen) ikinci yarıda zirveyi zorlayabilir. Galatasaray, Bursaspor ve Kayserispor ikinci yarının iddialı olabilecek diğer takımları.

İlk yarı boyunca sürekli değişen form durumları, takımların tutturdukları değişken seriler ve her hafta değişen sıralamalar şu anki cetvelin ligin ikinci yarısı için hiçbir şey ifade etmediği anlamına geliyor.

Süper Lig’de heyecan 22 Ocak’ta yeniden başlayacak.

Hadi hayırlısı…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..