Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

İlk yarının lideri bir Anadolu takımı...

İlk yarının lideri bir Anadolu takımı...
 

Resim: Milliyet Fotogaleri


Turkcell Süper Ligi'nde 17. hafta maçları oynandı ve böylece ligin ilk yarısı sona ermiş oldu. Zirve yarışı kıran kırana bir mücadeleyle ikinci yarıda da nefes kesecek gibi görünüyor. 16. haftanın lideri Galatasaray, ilk yarının son haftasında 2 puanı Ankara'da bırakarak, ilk yarıyı üçüncü olarak tamamladı. Lider ise Sivasspor oldu.

Bir Anadolu takımının ligin ilk yarısını lider bitirmiş olması, futbolumuz adına çok anlamlı bir durum. Böyle bir başarı Anadolu takımlarının da Türkiye Ligi'nde varolduğunun, onlarında şampiyonluk yolunda yarıştıklarının bir kanıtı ve hatırlatıcısıdır.

Sivasspor kendi evinde oynadığı Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etmeyi başardı. 1-0 öne geçtikten sonra ilk yarının 36. dakikasında Sivassporlu futbolcu Devran Ayhan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Sivasspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da 10 kişi kaldıkları halde gol yemeden oynayan ve hatta bir gol daha bulan Sivasspor, Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup ederek, 37 puanla ligin ilk yarısını lider olarak tamamladı.

Galatasaray ise hemen hemen ligin başından beri sürdürdüğü liderliği kaybetti. Kontrolsuz ve istikrarsız futbol, ayrıca hatalı oyuncu değişikleri ve bazı yanlış transferler olduğu halde bugünlere kadar lider olarak gelen Galatasaray: İlk yarının son haftasında tamam dedi. Ankara'da Gençlerbirliği Oftaşsspor'la golsüz berabere kalan Galatasaray, liderliği Sivasspor'a devrederek, ilk yarıyı 36 puanla üçüncü olarak tamamladı. Rahatsızlığı nedeniyle Ankara'ya gelemeyen ve bu nedenle sahada olmayan teknik direktör Feldkamp ise maçtan sonra apar topar Almanya'ya uçtu.

Fenrbahçe'ye gelince...! Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzonsporla oynadığı derbi maçını 3-2 kazanarak, lider Sivasspor'la aynı puana ulaşan Fenerbahçe: Ligin ilk yarısını 37 puanla ikinci sırada tamamladı. Maçın bütün golleri ilk yarıda atıldı. Fenerbahçe toplam beş maçtır puan kaybetmiyor.

Vestel Manisaspor'u, Manisa'da 2-1 mağlup etmeyi başaran Beşiktaş ise ilk yarıyı 34 puanla dördüncü sırada tamamladı. Ligin ilk yarısında zor günler geçirmesine rağmen bu başarının olması, Beşiktaş'ın ikinci yarıya daha mutlu ve umutlu bir şekilde başlamasını sağlayacak.

Lige 18 gün ara verilecek. Bu aranın ardından, 11 Ocak 2008 de başlayacak olan ikinci yarı maçları, 11 Mayıs 2008 tarihinde sona erecek. Bütün takımlarımıza ikinci yarıda başarılar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..