Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

İlk yarının lideri Galatasaray! Galatasaray 1-0 Manisaspor

İlk yarının lideri Galatasaray! Galatasaray 1-0 Manisaspor
 

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısı biter ve devre arasına girilirken, 17.hafta mücadelelerinde lider Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Manisaspor'u konuk etti. Selçuk İnan'ın attığı harika frikik golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan sarı kırmızılılar, üç puanı alarak ilk yarıyı lider kapattı.

Kıyaslamayla başlamak istiyorum. Orduspor maçına göre çok çok daha iyi bir mücadele izledik, özellikle de ikinci yarıda. Yine de takımdan çok memnun kaldığımı söyleyemem. Daha fazla pozisyona girdi Galatasaray ama nedense son vuruşlar bir türlü olmadı, bunlar üstüne çalışılacaktır muhakkak. Çoğu pozisyonda da yeterince iyi paslaşmalar yapılamadı.

Maçın ilk yarısına bakarsak, savunmadaki aksaklıklar daha çok dikkatimi çekti. Semih'in cezasında stoperde Servet kaptanlık bandını koluna takarak görev yaptı. Ancak öyle pozisyonlar oldu ki, inanılır gibi değildi. Kademe hataları, futbolcuların ağır kalmaları... Galatasaray kalesi gerçekten zor durumda kaldı. Yine de kalesinde gol görmemesi önemliydi. Ujfalusi'nin gerginliği de bence Servet'le oynamasından dolayı olabilir, sanırım yadırgadı bu durumu. Bekler iyiydi, kenardan top gelmedi ve kendileri de atağa iyi destek verdi.

İlk yarıda ofansif anlamda da çok olumlu işler yoktu. Belki girilen bir iki pozisyon vardı ama bunlar da çok heyecanlandırmadı. İlk yarının son beş-on dakikasında açıldı Galatasaray, bu ikinci yarıya da yansıdı. Elmander'i yine çok istekli gördüm. Milan Baros geçen maçın aksine daha durgun gibiydi ama rakip defansı yine üstüne iyi çekti. Kanatlar çok etkili kullanılamadı. Emre etkisizdi ve bana göre Kazım da öyle. Engin'in oyuna girmesi hareket kattı, bence çok da iyi oldu. Riera da önceki maçlarına göre iyiydi. Bununla beraber, Felipe Melo ve Selçuk için ayrı bir paragraf gerek bence.

Selçuk İnan, her an maçın kaderini değiştirebilecek bir oyuncu. Bu sezon bütün maçlar da oynadı, çok yoruldu. Üstüne düşen görevi iyi yaptığını düşünüyorum ama yine de Galatasaray'ın ondan çok daha fazla verim alması konusunda ısrarcıyım. Duran toplarda sarı kırmızılılara büyük bir hareketlilik sağladı, bu gerçekten olumlu ama onun ofansif anlamdaki katkısı, attığı paslar da daha büyük önem kazanmalı. Felipe Melo'ya gelince, savunma yardımları çok etkili. Bir de sahada kaldığı süre boyunca bence takımı motive edebilen, taraftarı da ateşleyebilen bir futbolcu. Bu bakımdan o meşin yuvarlağın peşinde koşması bile takım adına bence çok önemli. 

Manisaspor'dan da bahsetmek gerekirse, oyunu soğutmadılar, iyi bir futbol ortaya koydular. Özellikle kaleci İlker Avcıbay çok iyi direndi. Galatasaray defansını da en çok zorlayan atak organizasyonlarını yaptılar. Savunmaları da sarı kırmızılı atak oyuncularını iyi kesti. Onlar da bu akşam takdiri hak ediyorlardı bana göre.

Her iki takımı da ortaya koyduğu futbol adına tebrik ediyorum. Güzel bir karşılaşma oynandı. Ligin ikinci yarısında kulüplerimize başarılar diliyorum... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..