Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '21

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

İLK YAŞ KUTLAMASI

1 nedir? diye sorsam matematik diliyle "sayıdır" der geçersiniz oysa o rakamın içinde neler vardır neler; "Sabır, sevgi, şefkat, emek, fedakarlık gibi  kelimelere dökülmeyi hakeden pek çok söylem". Peki ilk yaş diye başlasak sonu gelir mi? Elbette ki cevap "kocaman bir hayır".
 
 
Karnınızda bir bebek olduğunu öğrendiğiniz andan, kucağınıza alıncaya kadar ki süreçte duygunun neredeyse elli tonunu yaşarsınız.   Öncelikle şunu söylemeliyim ki iki kişiyken üç kişilik bir aile olacağını düşünmek inanılmaz heyecanlandırır insanı. Acaba bebek kız mı erkek mi olacak, kime daha çok benzeyecek gibi meraklar ilerleyen aylarda yerini  sadece "sağlıkla kavuşma" arzusuna bırakır.
 
Düşünceler başlar inceden inceye "acaba mükemmel bir anne, baba olacak mıyız, ona karmaşık ve kocaman bir dünyada düzenli, iyi bir hayat rotası çizebilecek miyiz? Mutlu bir birey olarak yetiştirebilecek miyiz?" gibi ardı arkası kesilmeyen endişelerden sonra  o müthiş doğum anı gerçekleşiverir. Kitap öğretileri, aile büyüklerinin nasihatlarına kendi tecrübeleriniz eklenmeye başlar. Çünkü; ne siz ne de bebeğiniz "kopya model" değildir. 
 
Uykusuz geçen her gecenin sabahında bebeğiniz için yine güç toplarsınız. Göğsünüze yaslanan o minicik kafa, süt kokan ten, pamuk eller ve ayaklar, kadife yanakları öpmeye kıyamaz usulca koklarsınız. Evlat kokusunun, sevgisinin yerinin hiç bir şeyle doldurulmayacak  kadar yüce olduğunu bir kez daha anlarsınız.
 
Her gelişimini anbean takip ettiğiniz yavrunuzun ilk dişi, ilk emekleyişi, ilk adımı, ilk desteksiz yürüyüşü, ilk katı yiyeceğe geçişi, ilk konuştuğu sözcük, ilk tuvalet alışkanlığını edindiği gün, ilk oyuncağı derken koca bir sene geçer ve ilk yaş günü çıkıp geliverir. 
 
Zaman ne kadar hızlı geçmiştir uzaktan izleyene oysa hiç de öyle değildir büyütürken kendi de büyüyen, ufku genişleyen  anne, babaya göre.
 
 Gururlanmakta haklıdır çiftler çünkü; çocuk büyütmenin en zor ama en güzel evrelerini doya doya yaşamışlığın tatlı keyfini tüm sevdikleriyle kutlamak kadar özel ve güzel ne olabilir ki. 
 
Tek bir mumu üfleyerek oniki ayı geride bırakmak hem bir tamamlanış zaferi hem de yeni bir başlangıcın tertemiz sayfasıdır.
 
 Yeni keşif kapıların ardına kadar açık, şansın bol olsun küçük prens Mars. Daha nice başlangıçların olsun. Ne de olsa hangi yaşa girersek girelim yeni yaşın yabancıyız ama yabancı olmadığın tek şey sonsuz sevgi çemberi içinde büyüyecek olman. Seni çok seviyoruz. Nice yaşlara...
 
Toplam blog
: 334
: 482
Kayıt tarihi
: 22.03.10
 
 

Halkla İlişkiler bölümü mezunuyum. Iki çocuk annesiyim. "Bir Öykü Kadar Kısa Bir Roman Kadar D..