Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İlkbahar

İlkbahar
 

İlkbahar 21 Mart'ta başlar. 21 Mart gününde özellikle doğuluların dikkat çektiği Nevruz Kutlamaları da olur. İlkbahar deyince aklınıza ne gelir? İlkbahar deyince benim aklıma coşku, sevinç, çiçekler ve doğa gelir. İlkbahar doğanın uyanış mevsimidir. Göçmen kuşlar yavaş yavaş göçlerine başlarlar.

Ayrıca ilkbahar biz çocukların bayramını da içine alır. İlkbahardaki o coşku, o sevinç, o huzur bir kat daha artar 23 Nisan gününde. İlkbahar özel günler olarak sadece içine 23 Nisan'ı mı alır? Tabi ki bu sorunun cevabı hayır. Bizi büyüten, okşayan, hastalandığımızda bize bakan emeği ödenmez annelerimizin günü de vardır. Ayrıca İlkbahar yüce Atatürk'ümüzün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alır.

Ayrıca kışın o soğuk, o üşüdüğümüz, sokaktaki fakirlerin donarak öldüğü zamanlar bitmiş, yerine ilkbahar'ın o okşayıcı rüzgarları, o sıcak günleri başlamış olur. Çocukların uzun zamandan beri evde tıkılıp kaldığı zamanlar da çoktan sona ermiş, çocuklar dışarı çıkmaya başlamışlardı. Neredeyse hemen hemen en başta çocuklar olmak üzere en sevilen mevsimdir. Çocukların ellerine dondurma almaya başladıkları zamanlardır.

Ayrıca Mayıs ayında büyük küçük herkesin sevdiği hıdrellez başlar. Gül ağaçlarının altına resim çizerler, yere ekili taze soğanları aynı hizada kesip ip bağlayarak o yıl yaşayacaklarını görmek istiyor insanlar. En güzel yeri de gece yakılan ateşlerdir. Büyük küçük herkes ateşin üzerinden atlar. İnanışa göre ateşlerden atlayınca atlayan insanların günahları ateşe dökülür. Hıdrellez Hızır ile İlyas'ın buluşma günüdür.

Hıdrellezden geçelim pikniklere. Her yeşilliğin tıklım tıklım dolduğu piknikler... Mangallar yakılır, top oynanır, ip atlanır. Yazın gelişini müjdeler. Benim için de çok güzeldir İlkbahar. Çünkü ben güllerin açtığı o güzeller güzeli İlkbahar ay Mayıs da doğdum. 14 Mayıs'ı da içine aldığı için bir ayrı güzelliktedir benim için İlkbahar. İşte bu yüzden İlkbahar güzel bir mevsimdir.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..