Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Temmuz '08

 
Kategori
Kültürler
 

İlkel Buşmanlar

İlkel Buşmanlar
 



Eskiden Güney Afrika' nın en güzel, en elverişli bölgelerine yayılmış, yerleşmiş olan Buşmanlar, öncelikle Hotantoların, sonraları da güneyden gelen beyazların saldırıları karşısında dayanamayıp, Kalahari çölüne sığınmak zorunda kalmışlardı...


Bugün ise, bu büyük çölün kenarlarındaki bölgelerde, son derece ilkel ve yoksul bir hayat sürerler.


Güney Afrika' nın bilinen en eski topluluklarından biri olan bu halk, İngilizler tarafından "bushmen", yâni "çalılıkta yaşayan insanlar" diye adlandırıldıkları için Buşmanlar veya Boşimanlar ismiyle anılırlar.


Bugün yeryüzünde yaşayan bütün insanlar içerisinde en ilkel durumda olan topluluk Buşmanlardır.


Buşmanlar, toprağı ekmesini, dolayısıyla da topraktan ürün almasını bilmedikleri için, çöl bölgelerinde yetişen otlar ve bitki kökleriyle beslenmeye çalışırlar. Tarım ile hiçbir alâkası olmayan bu ilkel topluluğun, hayvancılıkla da ilgisi bulunmamaktadır.


Yine çöl ikliminde yaşayabilen tek tük av hayvanlarını da zehirli oklarıyla avlarlar; sırası geldiğinde böceklerle solucanları dahi yemekten çekinmezler.


Kalahari geceleri oldukça serin geçtiği ve Buşmanların da antilop derisinden yapılma küçük bir önlük misâli kıyafetten başka giysileri olmadığı için, kurumuş ince dal parçalarını birbirine sürterek ateş yakmayı öğrenmişlerdir.


Bugün soyları günden güne tükenmekte olan Buşmanların nüfusunun, yedi ilâ sekiz bin civarında olduğu zannedilmektedir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..