Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

11 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

İlker Başbuğ kimdir?

İlker Başbuğ kimdir?
 

Sen sonumuzu hayır eyle Allah'ım! :(


Bu Pazar günü, fikirlerine saygı duyduğum sohbetini sevdiğim, Şengül Selvi hanımefendiyle birlikteydik.

Söz döndü dolaştı, İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyle ilgili mevzuya geldi. Nasıl gelmesin di ki böyle şeyler dünyada ilk kez bizde yaşanır diyebiliyoruz artık gayet açık bi şekilde.

''Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili ne düşünüyorsun?'' dedim.

''Ay demez olaydım'' diyecektim de bir türlü sözünü kesip diyemedim çünkü çok doluydu Şengül Hanım; ''Çok üzgünüm. Bütün gün kalbim ağladı. Atatürkçüyüm diye geçinen sözde Atatürkçüler nerede şimdi? Yok öyle bir şey. ''İzindeyiz'' diyorlar ama hepsi lafta. Aslında bizler demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz... Herkesin dini var. Herkesin inancı var. Herkes dinine ve inancına göre yaşamalı. Biz gerçekten cumhuriyetçiyiz, biz gerçekten demokrasi istiyoruz. ''Sarı öküzü'' vermeselerdi. Sonra; ''biz ne yaptık'' dediler... ''

Burada nihayet araya girebildim.

''Sevgili Şengül'cüğüm, biz hep, cumhuriyet, cumhuriyet diyoruz ama herkesin cumhuriyet anlayışı farklı olan bir ülkede yaşıyoruz. Kim bilir belki de bilmediğimiz bir sürü cumhuriyet çeşidi vardır.''

''Peygamber ocağı'' dediğimiz bir yere, örgüt yuvası muamelesi yapıyoruz. Olacak iş değil. Aslında, İmralı' da beslediğimize kesilen cezanın haberiyle yer almalıydık dünya basınında. Bence T.C. Bayrağı buna layık diye düşünüyorum.''

Şengül Hanıma hak vermemek mümkün mü?

Peygamber ocağımızı da başındakileri de bu hallere düşüren senaryoyu kimler yazdırdıysa şayet, Türkiye'den uzak Allah'a yakın olsunlar. Çünkü yatacak yerleri yok. Olmasında!!!

İLKER BAŞBUĞ KİMDİR?

Orgeneral Mehmet İlker Başbuğ (d. 29 Nisan 1943, Afyonkarahisar), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26. Genelkurmay Başkanıdır.

O dönem Osmanlı Devleti egemenliği altındaki Preševo(Sırbistan) kentinden Afyonkarahisar'a gelen bir aileye mensup olan Başbuğ 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1968 yılında Piyade Okulu'ndan mezun olmuştur.

2002 yılında orgeneralliğe terfi eden İlker Başbuğ 2002-2003 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay İkinci Başkanlığı, 2005-2006 yıllarında Birinci Ordu Komutanlığı görevlerini müteakip 2006 yılı atamaları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştır.

Orgeneral İlker Başbuğ, 2008 yılı Yüksek Askerî Şûra kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmiş ve 30 Ağustos 2010 tarihinde yaş haddinden emekli olmuştur.

Başbuğ, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

Bayan Sevil Başbuğ ile evli olan Orgeneral İlker Başbuğ, 2 çocuk babasıdır.

İnternet andıcı davasının sanıkları, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç, davaya konu olan internet sitelerinin dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un onayı ile hazırlandığı yönünde ifade vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 2 Ocak 2012 tarihinde İlker Başbuğ hakkında soruşturma başlatmıştı.

İnternet andıcı davası kapsamında "şüpheli" sıfatı ile ifade veren İlker Başbuğ, çıkarıldığı İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından TCK'nın 314/1. maddesi gereğince "örgüt yöneticiliği" ve 312/1. maddesi gereğince de "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlaması ile 6 Ocak 2012 tarihinde tutuklandı. Tutuklama kararının ardından Adli Tıp Kurumu'na götürülerek ve sağlık kontrolünden geçirilen İlker Başbuğ Silivri Cezaevine götürüldü.

İNŞALLAH HAKLILIĞI KANITLANIR VE TEZ ZAMANDA ARAMIZDA OLUR.

Diyecek başka bir şey bulamıyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin.

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

***

Ulaşım ve iletişim bilgileri:

Beyaz Düşler: www.sabiharana.com

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

Milliyet Blog : http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

Naberler.com: http://www.naberler.com/Blog.aspx?Web=sabiharana&CID=6076

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..