Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İlknur Üstünel ve Derya Kaldırım

İlknur Üstünel ve Derya Kaldırım
 

İlknur  ÜSTÜNOL ve Derya KALDIRIM (KÖPRÜ SANAT EVİ)

(İlknur ÜSTÜNOL, Düzenle El Sanatları Eğitmeni ve Derya KALDIRIM,  Ebru Sanatı Eğitmeni)

Abdullah Çağrı ELGÜN

cagrielgun@hotmail.com

Düzenle El Sanatları Eğitmenliği yapan İlknur ÜSTÜNL ile Hamamönü Sanat Sokağında açtıkları sergide uzun uzun görüşme imkanına sahip oldu. Sevecen İnsan canlısı sempatik ve cıvıl cıvıl bir yapıya sahip Hanımefendi sanatçının kişiliği de adeta sanatına yansıımış..

Kendisinin yanında bir de Derya KALDIRIM adında bir başka sanatçı daha vardı. Derya Hanım da sanatın ince ruh ve hassasiyetine sahip çekici, sempatik, şen şakrak bir özelliğe sahip genç bir yetenekti.

Her iki sanatçı da üstlendikleri görevi özümseyen, görevimi hakkıyla özümsemiş, halka ve sanatseverlere bu sanatları tanıtmaya azmetmiş sevgi yüklü, azimli ve kararlı sanatçılar olarak gördük.   

Her iki sanatçının anlattıklarına göre: Düzenle Türk El Sanatlarını gönülden benimseyip özümseyen bu sanatın tüm özelliklerini yanlarında çalıştırdıkları öğrencilere de öğretmeyi kendilerine bir görev addetmiş vefakâr, cefakâr, ve yürekleri sevgi ile çırpan ender insanlardandı.

Sergi ve sanatları hakkında bilgi aldığımız İlknur ÜSTÜNOL ve Derya KALDIRIM Hanımefendiler sanatlarının ince noktalarını ve bu sanatı niçin yaptıklarını kısa kısa birlere anlattılar.

Ankara /Altındağ/Hamamönü’ndeki Sanat Sokağında, Köprü Sanat Evin’nde faaliyetlerini sürdüren bu sanatçılar büyük bir heves içerisinde eserlerini sergileyerek halkın temaşasına sunmuş bulunmaktadırlar.

Bir çok organizasyonları imza attıklarını belirsen sanatçı kardeşler: Düzenle Çağdaş Kadın Gençlik Vakfı; Kozadan İpeğe Ev Eksenli Çalışan Kadın Kooperatifi, Zeytin Dalı Kooperatifi, GESAM, ROTAYKULÜBÜ, Kültür Bakanlığının Yurt içi ve Yurt İçi ve Dışı Karma Sergileri; Çankaya Halk Eğitim Merkezi Eğitmenliği gibi bir çok faaliyetlere imza atıyorlar.

Sanat ve sanatçıya desteği ile adından sıkça söz ettiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKi Altındağ’da sanaçıları halk ile buluşturmayı da başarmış bir yönetici.

Grup olarak sergiyi gezdiğimizde bize Derya ve İlknur kardeşler eşlik ediyor. Sanatlarının inceliklerini, bu eserlerin nasıl meydana getirildiği hakkında sergiyi gezenleri bilgilendiriyorlar.

Tekzip Minyatür, Ebru…gibi tamamen Türk usulü el ve süsleme sanatları olan bu sanatların bu yetenekli eğiticiler sayesinde bir çok sanatsevere ulaşacağı, onların da bu bilgi ve beceriden nasiplenerek uzun yıllar memleketimizde bu sanatın ölmeyeceği müjdesini duyarak seviniyoruz.

Buradan kendilerine başarılar dilerken; Veysel TİRYAKİ Başkan’ın da bütün sanatçıları aynı sevgi ve muhabbetle kucaklayacağını, Hamamönü’nde Avrasya Yazarlar Birliği, Köprü Sanat Evi; Kabakçı Konağı, …vb. gibi faal olarak devam eden kültür yuvalarına, yenilerini katarak nice bol konuklu; ve öğrencili, Kültür Evlerinin çoğalarak Ankara’nın kültür mirasının taşıyıcı TEK MERKEZİ ALTINDAĞ İLÇESİ’nin yerli ve yabancı turistlerle ve dolup taşmasını temenni eyliyoruz.

 

 
Toplam blog
: 65
: 503
Kayıt tarihi
: 27.09.10
 
 

Abdullah (Çağrı) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BİLGİLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk İlkokul..