Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İlkokuldan itibaren and içmedik mi?

İlkokuldan itibaren and içmedik mi?
 

THK yangın söndürme uçağı.


“Atatürk rozeti takmakla Atatürkçü olunmaz” sözü ile ne anlatılmak istenmiştir hiç düşündünüz mü?

Bilirsiniz, kuru kuruya kurbanın olayım derler bizim Anadolu da !

Milli görevlerimizi yerine getirmek hiçte zor değil demek istiyorum.

Her türden zararlıya karşı kükreyecek çelikten bir kalkana sahip olmak ve bir civatasında dahi olsa payımızın olduğunu bilmek!

Nefes almamızın teşekkürü gibi bir şeydir vatan sevgisine ve savunmasına katkıda bulunmak.

Ben üzerime düşeni yaptım diyerek huzura kavuşmak gibi.

Dün akşam THK resmi internet sitesinde dolaştım biraz ve göğsümüzü kabartan bilgilere ulaştım:

THK Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kuruldu.

Cemiyet'in kuruluş amacı; Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve UÇAN BİR TÜRK GENÇLİĞİ yaratmaktır.

Türk Hava Kurumu, uzun süren bir Kurtulus Savaşı'ndan yeni çıkmış, yorgun ve yoksul bir halkın, Türk Halkı'nın inanılmaz büyüklükteki maddi-manevi desteğiyle can buldu. Bu destekle ilk 10 yıl içinde 351 uçak satın alarak Türk Silahli Kuvvetleri'ne bağışladı.

Türk Hava Kurumu, 1927 yılında, havacılık faaliyetlerinin dünya çapında gelişmesini sağlayan ve sportif havacılık konusunda uluslararası boyutta en üst düzeyde organ olan Uluslararası Havacılık Federasyonu'na (FAI) üye olmak için başvurdu. 2 yıllık bir uğraşıdan sonra 1929'da FAI'ye tam üye oldu. Kurum o günden beri ülkemizi, hava sporları konusunda, yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil etmektedir.

1931 yılında, Pilot Vecihi Hürkuş kendi atölyesinde ürettiği uçakla Ankara'dan havalanarak küçük bir Türkiye turu yapmayı başardı. 1932 yılında Cemiyet'in yurt dışında eğittiği mühendislerden Selahattin Reşit Bey ve ekibi motor ve pervanesi dışında tüm parçaları Türk malı olan ilk ulusal tipteki uçağımızın (MMV-1) prototipini üretti. Bu üretim bütün yurtta çok büyük heyacan yarattı.

Atatürk'ün yıllar boyu her gittiği yerde konuşmalar yaparak gençliğe vermek istediği havacılık aşkı, havacılık coşkusu, kısa sürede sonuca ulaştı ve gençler akın akın Türkkuşu'na koşmaya başladı. Kurum, Vatan göklerine aralarında Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha GÖKÇEN'in de bulunduğu, birçok değerli eleman yetiştirdi.

THK'nin 1925'ten bu yana havacılığın çeşitli dallarında yetiştirdiği Türk gençler sadece sportif faaliyetlere katılmakla kalmadı, yurt savunmasında da etkin rol aldı. Bunun en canlı örneğini 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda görüldü. Hava İndirme Harekatına, o dönemde askerlik görevini parasütçü olarak yapan kurumun yetiştirdiği gençler teşkil ediyordu. Harekat esnasında kurumun uçak ve pilotlarına da önemli görevler verildi.

Haziran 2000'de 6 dalda 1 nci Türkiye Hava Oyunları, Temmuz 2002'de ise 2 nci Türkiye Hava Oyunları, Haziran 2004'de 3 ncü Türkiye Hava Oyunları ile ulusal ve uluslararası havacılık tarihine silinmeyecek imzalar attı.

"THK, Atatürk'ün çizdiği doğru yolda ilerlemekte ve ilerlemeye de devam etmektedir."

Ne tesadüf! Bizlerde daha ilkokuldan itibaren Atatürkün çizdiği yolda yürümeye and içmedik mi?

O halde gönlümüzden kopan bir miktarı en azından ne cevherlere dönüşeceğini bilerek verelim..

Görev aşkı uğrunda adeta kendisini paralayan sayın üstadımız Talip Bölükbaşı bey'e omuz vermek hepimizin görevi olmalı.

Orman yangınları yada düşman hiç farketmez, söz konusu "Vatan" dır çünkü...


Halk Bankası-Anıttepe şubesi (Kod 411)

SMS ile yardım :yangın yazıp 3919 a göndermek yeterli olacaktır...Bedeli 6 ytl.

Sayın,Talip Bölükbaşı beyin çağrısıdır bu.

Bilgilerinize sunulur:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=97216

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=97741




 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..