Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İmalı suçlamalarla baş etme

İmalı suçlamalarla baş etme
 

Bazıları dillerini akıllıca kullanarak bizim bam telimize basarlar. İmalı suçlamalar çoğu zaman bizi savunmaya zorlar ki, bu da yapılması gereken en son şeydir. Başka ne yapılabilir?

Tarkan komitede yer alması gerekenlerin listesini hazırlamıştı ve Canan da kendi adını o listede görmek istiyordu. Canan adını listede göremeyince afalladı. Toplantının geri kalanını içinde kopan fırtınayı sezdirmeden geçirdi ve toplantının sonunda Tarkan ile konuşmak için kaldı ve Tarkan’a “Dikkatli ol” dedi

"İstersen ofisime gidelim." dedi Tarkan
Kısa bir yürüyüşten sonra Tarkan’ın ofisine geldiler, kapıyı kapatıp oturdular.
"Aslında problem Agro’nun başarısız olacağına dair bir etki yaratmış olman” dedi Tarkan.
"Eğer Belgin’i değiştirmeseydik o zaman..."
Tarkan durdurdu.

"Dinle. Fazlası var. Ben de gösterilen bakış açısından yanayım ama benim sıkıntım bu konuda senin nasıl ilerleyeceğin. Seni 3 konuda izledim. Birinci olarak, hata yapacağımız varsayımı ile devam edemeyiz. İkincisi, yaptığımız görüşmeler her iki taraf içinde geri besleme sağlayabilecek şekilde olmalı ve son olarak tüm fikirler dinlenmeli, eğer bir fikir gerçekten kötü ya da kullanışsız ise bu fikri veren kişiye yansıtılmamalı.

İstemeden zorla destek verenlerden veya farklı konulara yapışanlardan kopararak bu işi yapmak için yola çıktık ve başaracağız.

Canan sessizce oturuyordu.

Tarkan’ın 3 koşul ile Canan’a dolaylı olarak atağa geçmesi gerçekten enteresan bir durumdu. Eğer kabul ederse suçunu itiraf etmiş olacaktı. Eğer karşı koyarsa bu sefer de savunmaya geçmiş olacak imalı suçlamayı güçlendirmiş olacaktı. 3 tane imalı suçlama vardı;

Hata
Canan projenin başarısız olacağına inanıyordu

Geri Besleme
“Karşılıklı” lafı bir yerlerde tek yönlü iletişim olduğu mesajını veriyordu. Canan tek yönlü iletişimde dayatıyordu.

İsyerek vermemek
Canan ve Tarkan farklı düşüncelere sahiptiler fakat ne istemeyerek verme ne yapışma, ne saldırı ne de yansıtma vardı, fakat Tarkan bu konularda Canan’ı suçlamıştı. Bu suçlama, mesajın kendisindeki yalanlarıda koruyordu. Canan’a saldırganlığı ile ilgili saldırı ile Tarkan kendi taktiklerinin ortaya çıkmaması için kızı kısıtlıyordu.

Canan uymamayı tercih etti. Bir sonraki gün, bu konu üzerinde düşündükten sonra
Tarkan’a: "Agro’nun başarısız olacağını kesinlikle düşünmüyorum. Bu konuda seni ikna etmek için ne söylemem gerektiğini bilmiyorum ama başarısız olacağına kesinlikle inanmıyorum. Komiteye tüm desteğimi vereceğim. İletişimde yaşadığımız problem ise muhtemelen benim işin başından beri olmamam.

"Herşeye rağmen seni duyuyorum ve bahsettiğin 3 gerekliliğin ekipteki herkes için bir gereklilik olduğunun farkındayım. Yeni olan şeyleri bulmaya her zaman açığım ve eminim gelecekte bizim için birçok fırsat var ve zaman geçtikçe neler olduğunu göreceğiz. "

Canan’ın komiteye tam zamanlı katılmasından çok olmamasının maliyetinin yüksekliğinin altını çizdi. Bir saat sonra Tarkan arayarak iletişim problemini giderecek bir aracı bulmaya çalıştığını iletti.

İmalı suçlamalar çoğu zaman bizi savunmaya zorlar ki, bu da yapılması gereken en son şeydir. Savunmaya geçmek yerine beklenmedik bir yanıt vererek pozisyonunuzu güçlendirin ve kendinizi daha rahat hissedeceğiniz bir pozisyona geçin. Buradan manzara daha iyi olacaktır.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..