Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

İmam, bildiğini okumaya devam ediyor !

İmam, bildiğini okumaya devam ediyor !
 

( Bu yazının imamlarla ilgisi yoktur, sadece deyimsel ve sanal anlamda kullanılmıştır )

İmam, bildiğini okumaya devam ediyor.

Bildiğini okurken de cemaatı istediği yöne sürüklüyor.

İmam, os.... cemat da sı...r, deyişine uygun bir gündem var ülkemizde.

Hemen dolduruşa gaza gelmeye hazırız. Öyle gaza geliyoruz ki gazımızla boğacak kişiler arıyoruz.

Kendi özgün düşüncemizle, özgür irademizle hareket etmiyoruz. Çünkü düşünce alt yapımız çok zayıf. Empati yapma, karşılaştırma, araştırma okuma alışkanlığımız yok.

"Büyüklerimiz iyi bilir, liderlerimiz iyi bilir düşüncesinden ayrılmıyoruz. Çok keskin önyargılarımız bu yanlış yönlendirmelerle birleşince ortaya felaket çıkıyor.

Siyasiler de liderlerinin ağzına bakıyor, yapılanların yanlış olduğunu bile bile liderine iyi gözükmek için sesini çıkarmadıkları gibi bir de alkışlıyorlar.

"İstanbul'un imamlığından, ülkenin imamlığına terfi ettikten sonra mecliste, laikliği koruyacağına dair edilen yeminler unutuluyor... Yeri gelince de " hem laik, hem müslüman olunmaz deniliyor.

Evet, imam bildiği ezberleri okumaya devam ediyor. Büyüklerimiz iyi bilir diye alkışlıyoruz. Siyasete kafa yormuyoruz. Dün dündür düşüncesiyle her şeyi unutuyoruz.

İmam'ın ezberleri ülkemizde etkisini göstermiş durumda. Sokağa çıktığınız zaman, bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Artık haremlik selamlık duruşlar, oluşlar çok güçlenmiş durumda...

Cumhuriyetimizin temeli, çimontosu olan laiklik yok edilmek isteniyor. Bu sözlerde, davranışlarda ve çıkarılan bazı yasalarda uygulamalarda da açıkça görülmektedir. Bunlar Anayasamıza, mecliste edilen yeminlere rağmen yapılıyor.

Yeri geldiğinde yargıya saygı göstermek gerekir diyeceksiniz, yargı görevini yapacağı zaman da halkı, yargıya karşı yönlendireceksiniz. Böyle bir yanlış böyle bir çelişki olur mu ! Bu büyük suçtur.

Prof. ünvanlı bazı siyasilerin okudukları öğrendikleri bir zamanlar savundukları ilkeli düşüncelerini bir tarafa atarak imama uymaları ise çok kişiliksiz bir davranıştır. Bunları, siyasi çıkar uğruna yapmalarını da anlamak oldukça zor.

İmamın ezberi kahvelerde, sokaklarda konuşuluyor, tartışılıyor. İmam çok etkili, imamı dinleyenler aldıkları hızla saldıracak çatacak kişiler arıyorlar. Kulaktan dolma yanlış bilgilerle insanları etkiliyorlar, korkutuyorlar. Öğrendikleri yanlış ezberlerden birisi de" Avrupa ülkelerinde partiler kapatılmıyormuş". Bu tamamıyla bilgisizlik, yanlış yönlendirmelerden kaynaklanıyor. Almanya'da, Belçika'da, Avusturya'da, İspanya'da vb de bir çok ırkçı parti kapatıldı.

Ülkemizde laiklere baskılar başlamıştır. Bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Geleceğe daha endişeli bakıyorum. Türban, özellikle özendirilmektedir. Türbanlılar için bir çok kolaylıklar sağlanacağı, onların istihdam edilmesinde ayrımcılık yapılacağı gerçeği ile karşı karşıyayız.

Atatürk karşıtlığı prim yapar hale gelmiştir. Türkiye tam anlamıyla şeriata doğru yüzünü dönmek üzeredir. Dinsel(yeşil) sermaye diye bir oluşum dinsel ve şeriata yönelik çalışmalara büyük destek vermektedir.

İmam bildiğini okuyor, cemaat gaza geliyor...

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..