Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
Eğitim
 

İmam hatip liselerinin pilav günleri

İnsanların bir araya gelmesi çok güzel duyguları tekrar yaşamamızı sağlar. Özellikle okul arkadaşlarının bir araya gelerek unutulmayacak hatıralarını yıllar sonra yaşamalarını sağlar.

Tekrar yıllar sonra buluşmanın tadı başka olur. Öğrencilik yıllarında herkesin kendi çapında anısı mevcuttur.

Okul yılarının, arkadaşlık konusunda çok tutkulu olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Okul hayatının güzel günleri olduğu gibi, sıkıntılı günleri de olmuştur.

Bizim öğrencilik dönemimizde imkânlarımız geniş değildi. Ulaşım kısıtlıydı, iletişim daha da kısıtlıydı. Ekonomi mi o zaten yoktu. Otobüsün bilet parasını zor denkleştirirdik.

Okul açıldığında giderdik, ailemizin yanına sömestr ve yaz tatillinde ancak gelebilirdik. Ailemizi ziyaret etmek isterdik ama parasızlıktan ailelerimizin yanına gidemezdik.

Okul yıllarında arkadaşlarımızla, okulda ki gibi kolay şekilde buluşabiliriz diye düşünürdük. Çoğumuz biz ayrılamayız, bir ay görüşmezsek dayanamayız diye düşünürdük.

Çünkü okul hayatımızda gerçek hayatımızı yaşamadığımızdan böyle oluyordu. Okul hayatıyla, gerçek hayatın arasında 360 derecelik farkın olduğunu hayata atıldıktan sonra öğrendik.

Okulda ki ders esnasında yaşadıklarımızı hatırlamak, sıkıntılı anlarımızda başvurduğumuz öğretmenlerimizle, idarecilerimizle bir araya gelmenin hazzını bir kaç kez yaşadım.

Mezunu olduğum okuldan pilav günün olacağı, tarih iki kez cep telefonuma mesajla gönderildi. İletişim konusunda Burdur İmam Hatibin organizesini başarılı buldum.

Bunun yanında okuldan mezun olduktan sonra içimizden meslek sahibi olanların ve kariyerin zirvelerini yaşayanlara şahit oluyoruz. Pilav günü vesilesiyle arkadaşlarımızla konuşuyoruz.

İnsan arkadaşlık yaptıklarını, aralarında göremediklerini birbirlerine hasretle soruyor. Okulumuzun kıymetini bilen biri olarak pilav gününe bu yıl katılmamanın üzüntüsünü yaşadım.

Tüm katılmak isteyip de katılamayanlar adına bizleri mazur görünüz. Yerel gazetelerimizde pilav gününde ki katılımcıları okudum.

Okul yıllarında örnek, çalışkan, başarılı kişilerin konuşma yaptıklarını öğrendim. Şimdi hayatta da seçkin görevlerde bulunuyorlar.

Okuyunca işte hak ettikleri görev yerlerini bulmuşlar diyoruz. Organizasyonun hatasıza yakın olmasını, geçen yılların tohumlarının ağır ağır yeşermeye başlaması olarak düşünebiliriz.

Burdur imam hatip lisesinin pilav gününüzün organizasyonu için.

İlkler zordur. İşte başarının nüvesi de burada bence. İlk yıllarda birçok okulundan mezun olan arkadaşlar kendilerine ulaşılmadığını belirterek bundan dolayı da, katılmakta istekli almadıklarına şahit oldum. Bu sene böyle şikâyet duymadım.

Etkinliklerden hemen haberimiz olsun istiyoruz. Bu da mümkün olmuyor. Okulumuzu vefa duygusu için arada telefonla da olsa aramalıyız. Aramadığımızdan yöneticilerimizde, mezunlarına ulaşmakta sıkıntı çekiyorlar.

İlçe bazında da pilav Gölhisar da günü yapıldı. Orada hem iki yıl okudum hamda 5/6 yıl görev yaptım. Geçenlerde yerel basından haber okuyan, mezunlarımızdan birisi biz hasretle okulumuzun pilav gününü bekliyorduk, dedi.

Habere göre zaman geçmiş dedi. Çok üzüldüğünü ifade etti. Öğretmenleriyle, idari kadroyla ve arkadaşlarıyla bir araya gelmek istediğini anlattı.

Bu yıl geçti, yapılacak yok dedik. Daha etkin iletişim yolları kurularak, mezunlarımızı bir araya getirmeyi başarmamız gerekiyor. Komitenin tüm mezunlara ulaşması için aradaki zamanda, pilav gününden önce iletişimin verimli olması için planlamaları gerekiyor.

Rahatsızlıkları asgariye o zaman düşürebilirsiniz. Komitenin gerekli önlemleri alması gerekiyor. Ülkemizin hayrı için bir araya gelen, görüşen, konuşan fikirlerini beyan eden, uzak yakın demeden katılan tüm mezunlar adına; il ve ilçe imam hatip liselerinin pilav günü komitelerinin hizmetlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca pilav günlerinin daha etkili olması için anket düzenlense nasıl olur?

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..