Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İmam hatipli olmak

İmam hatipli olmak
 

Zordur Türkiye de imam hatipli olmak. Önyargıyla bakar size insanların çoğu, dini gruplar sevmezler sizi tek yönüyle öğrenmemişsinizdir çünkü dininizi. Yani siz biliyorsunuzdur istedikleri gibi yönlendiremezler, yanlışlıklarına ortak edemezler sizi, dinde olmayan şeyleri var gibi gösteremezler, kandıramazlar.

Siyasete alet etmiştir bazıları sizi arka bahçesi olarak göstermiştir. Geleceğinizi karartmıştır belki de. Hiç alakanız yokken. Halkta pek sevmiyordur, karşı çıkıyorsunuzur hurafelerine gerçekleri anlatmaya çalışıyorsunuzdur çünkü, Allahtan korkun demiyorsunuzdur çünkü, Allahı sevini öğretme çabasındasınızdır. Dini kitapların yanında Nietzsche de okuyorsunuzdur çünkü.

Laikler de sevmezler, yobazsınızdır onların gözünde, demokrasi düşmanısınızdır. Ama bilmezler ki asıl korkması gerekenler siz değilsiniz, asıl korkulması gereken din değil, dini yozlaştıranlar, onu kendi menfaatlerine göre yorumlayanlar ve onlara kapılan dinini bilmeyen cahil insanlardır. Ve aslında bilmezlerki din de aslında eşitliği, sevgiyi, kardeşliği, barışı destekler...

 
Toplam blog
: 44
: 752
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

İHL mezunu,  metalci bir vatandaşım. Arkadaşlarım dengesiz diye hitap ederler, aileme göre ağırba..