Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '09

 
Kategori
ÖSYS
 

İmam Hatipliye katsayı kalktı... eşitlik mi oldu?

FEN LİSESİ VE ANADOLU LİSESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİNİN EMEĞİ, PSİKOLOJİSİ NE OLACAK?

YÖK genel kurulu 2010 yılında uygulanacak yeni üniverste sistemini karara bağladı. Bu kararla meslek lisesi ve İmam hatip liselerine yönelik katsayı farkı ortadan kaldırıldı. Yeni sistemde genel lise, imam hatip lisesi ve meslek lisesi mezunlarına eşit katsayılar uygulanacak. Yerleştirme puanları hesaplanırken tüm adayların ağırlıklı orta öğretim başarı puanları 0.15 ile çarpılacak. Meslek lisesi mezunları ile imam hatip lisesi mezunları alanarı dışındaki tıp, mühendislik gibi bölümleri seçebilelecek ve bu bölümleri seçerken diğer liseler ile eşit şartlarda olacak.

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1120123&Date=22.07.2009&b=Imam%20hatipliye%20katsayi%20kalkti&KategoriID=24&ver=91

Şimdi bu karar meslek liseleri ve imam hatip liselerinin istedikleri bölüme girmelerini kolaylaştıracak. Buraya kadar iyi güzel de…

Peki Anadolu lisesi, Fen lisesinde okuyan öğrencilerin günahı ne? Madem ki aralarında bir fark olmayacaktı. İsteyen istediği mesleği seçebilecekti, o halde bu çocuklar yıllarını neden feda ettiler?

Bir Anadolu lisesinde, fen lisesinde okuyan öğrenciyle , meslek lisesi ya da imam hatip lisesinde okuyan öğrencinin zorluk dersecesi bir mi?

Bu okullara girmek, okumak kolay mı?

Açıkcası, bu yeni alınan kararla eşitlik sağlandığını düşünmüyorum. Gelecek sene sınava girecek olan Anadolu lisesi ve Fen lisesi öğrencilerinin moralleri bozulacağını düşünüyorum.

Ayrıca bundan sonra isteyen istediği mesleği seçebilecekce, sbs sınavlarının yapılması da mantıksız geliyor artık. Çünkü okullar arasında fark olmayacak.

Öyleyse küçücük çocuklar neden, Anadolu lisesi ya da fen lisesine girebilmek için uğraşsın ki? Gidip düz lise, ya da meslek lisesi okumak varken….

Çocukların, ailelerin çabası neden boşuna gitsin ki?

Kaş yapaym derken göz çıkarmak da bu olsa gerek....

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..