Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '07

 
Kategori
Mizah
 

İmam pırt yaparsa

İmam pırt yaparsa
 

İmam pırt yaparsa, cemaatin ne yapacağını hepimiz biliyoruz. Peki, cemaatin yapacağını, imam baştan yaparsa ne olur, cemaat ne yapar?

Geçen gün Büyük Türk Büyüklerimizin en önde gidenlerinden olan milletvekillerimiz, Genel Kurul’da toplantı yeter sayısının bulunmadığını görünce ne yapsınlar, mevcut bulunmayan milletvekili arkadaşlarını varmış gibi göstermek için Başkanlık Divanı’na sahte imzalı oy pusulaları göndermişler.

Muhalefetin ısrarı üzerine yapılan yoklamada, tam 27 milletvekili adına sahte pusula düzenlendiği ortaya çıkmış. Çok büyük ihtimalle bu şekilde sahte pusula düzenlenmesi daha önce de pek çok kereler yapılmış, hatta alışılmış, sıradan bir uygulamadır.

Zaten benim itirazım da, milletvekillerimizin yaptığı sahtekarlığa değil. Kabul edemediğim şey enselenmiş olmaları. Nasıl olur da böyle bir şeyi ellerine yüzlerine bulaştırırlar? Nasıl olur da bu kadar beceriksiz olabilir, bu kadar basit ve sıradan bir sahtekarlığı bile beceremezler? Böyle konularda daha önceden hiç mi tecrübeleri yok? Nasıl olmuş da, şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş derecede beceriksiz adamları seçip vekil diye göndermişiz? Halbuki şimdiye kadar hep işini en iyi bilen adamları seçerdik. Sakın ola ki bu dokunulmazlığı kaldıralım falan demesinler. Yani adamların dokunulmazlığı olmasa, yandık. Basit bir yoklama hilesini beceremeyen adam, mümkünü yok bir yasama yılını tamamlayamadan kodesi boylar. Mecliste adam kalmayacağı için de her sene seçim yapmamız gerekir.

Ve biz tutmuşuz, bu adamların bizi 21. yüzyılda yönetmesini, gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmasını bekliyoruz, istiyoruz. Daha çok bekleriz. Yoklama sahtekarlığını bile enselenmeden beceremeyenlerle böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Ne diyelim, her millet hak ettiği kişiler tarafından yönetilir.

 
Toplam blog
: 8
: 1462
Kayıt tarihi
: 24.01.07
 
 

Söz uçar, yazı kalır. Düşünüyorum, düşündüklerimi yazmak ve paylaşmak istiyorum. 1975 Ankara doğu..