- Kategori
- Türk Mutfağı
İmam sarığı pasta tarifi
İmam Sarığı Pasta Tarifi
Şimdi sıradaki tarifimiz olan İmam Sarığı Pasta Tarifi nasıl yapılır hakknda bilgi verelim. İşte İmam Sarığı Pasta Tarifi :
Pandispanya için malzemeler;
4 adet yumurta
1 su bardak şeker
1 yemek kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşık sıcak su
1 su bardak un (Bardak tepeli olacak)
1.5 yemek kaşık kakao
1 çay kaşık kabartma tozu
1 çay kaşık vanilya
Kreması için;
2 buçuk su bardak süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşık şeker
1.5 yemek kaşık nişasta
1 yemek kaşık un
2 yemek kaşıkı hindistan cevizi
1 tatlı kaşık margarin
1 tatlı kaşık vanilya
Ceviz
Islatmak için:
1 çay bardak süt
Bulamak için:
Hindistan cevizi
Üzeri için:
Çikolata sosu
HAZIRLANMASI :
İlk olarak krema malzemeleriyle kremamızı hazırlıyalım. Piştikten sonra ara ara karıştıralım ki kaymak tutmamasın.
Pandispanyayı her zamanki gibi hazırlayıp 190 derecede 12-13 dakika pişirelim. Piştikten sonra yuvarlak bir kalıpla keselim (ince kenarlı bardakla da kesebilirsiniz). Hazırladığımız kek parçalarından birini sütle ıslatalım. Üzerine krema koyalım. Başka bir kek parçasını ıslatıp üzerine koyalım.(Halley gibi olacak iki kek arasında krema olacak) Bütün kek parçalarını aynı şekilde yaptıktan sonra hazırlanan pastaların kenarlarını önce kalan kremaya ardından da bolca hindistan cevizine buluyalım. Tamamıi bittikten sonra çikolata sosunu poşetin üzerindeki tarife göre hazırlıyalım. Soğuyunca mini pastalarımızın üzerine koyuyoruz. Buz dolabında 2-3 saat dinlendikten sonra servise edebiliriz.
Afiyetler Olsun.
http://www.tuzlukurabiyetarifi.com/imam-sarigi-pasta-tarifi.html