Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

İmamınız hayırlı olsun

İmamınız hayırlı olsun
 

Google`dan aldim


Gozumuz aydin her aileye bir imam geliyor, ne zamandan beri bunun hayali ile yasiyordum, sonunda ruyalarim gerceklesti ve Diyanet isleri baskanliginin sayesinde her eve bir imam projesi hayata sokuldu. Bence bir imam yetmez bu dinden uzaklasan millete iki imam gerekir. Diyanet islari baskanliginin butcesi dort adet bakanligin butcesinden fazla. Diyanet isleri baskanligi parayi harcayacak yer bulamayinca, imam hatip okullarından, kuran kurslarından mezun olanlari kontrol altinda tutabilmek icin bu yola basvuruyor. Dunyada esi gorulmemis bir din uygulamasini baslatiyor. Bu uygulama ne Iran`da ne de Suudi Arabistan`da var. 

Bundan sonra aileler bir fert daha barindirmak zorunda kalacak, imamlar ne mi yapacak, ne yapmayacaklarki, eslerin cinsel islevlerini yonlendirecekler, cocuklarin egitiminden, saglik sorunlarina kadar ilgilenecekler. Ailenin eksik olan din bilgilerini tamamlayip gunde enaz uc kez olmak uzere bir araya gelerek uygulamali din egitimini gerceklestirecekler. 

Diyanet isleri baskanligini bu harika uygulamasindan dolayi kutluyorum. 

Bu ortamda imamlar aile imami olarak ailelerin yasadigi evlere girerler ama oradan sag salim cikarlarmi onun garantisini dusunemiyorum. Almanya`daki vatandaslarin imamlar vasitasi ile defalarca kez degisik zamanlarda degisik olusumlarla dolandirildigi dusunulurse. Daha guncelligini yitirmeyen Almanya`da asrin dolandiriciligi olarak kabul edilen Deniz feneri olayi, Almanya`da suclular cezaevine gonderildigi halde, ayni dolandiriciligin Turkiye`deki ayagi henuz yargi asamasina getirilmezken, imamlari tehlikeye atmak, akillica bir is olmasa gerek. Almanya`da dolandirilan insanlarin mutlaka burada akrabalari, esleri dostlari olsa gerek. 

Izmir`in durumu ayri bir konu, Izmir basbakanin deyimi ile cavur kent olarak biliniyor. Izmir`deki ailelere en az uc imam gondermek gerekir ki, Izmir halki cavurluktan kurtulabilsin. Projeye hepimiz destek vermeliyiz ki Turkiye dort dortluk bir dini butun musluman bir ulke olsun 

Iktidar mensuplarina hayirli isler, bol gunesler. Gunes altinda fazla dolasmayin, yoksa yeni projeler uretirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...